Rännor & Ladders—Chimerix VD ersättas av en trio av officerare

0
39


Välkommen till denna veckas Rännor & Stegar, vår roundup körningar, avskedanden och retirings i hela branschen. Vänligen sänd bra word—eller dåligt—från din butik för att Conor Hale, och vi har det här i slutet av varje vecka.

Chimerix VD avgår och ersätts av en trio av tjänstemän


Chimerix
VD och koncernchef M. Michelle Berrey, M. D., har avgått.

Berrey ersätts av ett triumvirat av ledande tjänstemän—GOM W. Garrett Nichols, CFO Timothy Trost och Chefsjuristen Michael Alrutz—som kommer att bilda en ny “office of the chief executive officer” tills en ersättare har hittats. År 2015 och 2016 bolagets aktier förlorat mer än 90% av sitt värde efter bolagets leda antivirala misslyckades två fas 3-prövningar mot cytomegalovirus och adenovirus infektioner. För närvarande Chimerix arbetar med BARDA för att utveckla den drogen, brincidofovir, som en motåtgärd mot smittkoppor. FierceBiotech

Decibel anställer nya gemensamma organisationen av marknaden före proof-of-concept hörselnedsättning studier


Decibel Therapeutics
Peter Weber, M. D., hette gemensamma organisationen av marknaden.

Weber är chef för otologi och neurotology vid Boston University Medical Center och arbetade tidigare som gemensamma organisationen av marknaden för Frekvens Therapeutics. Han kommer att fortsätta att öva en del-tiden på BU och samtidigt komma ombord på Decibel, som företaget planerar proof-of-concept och effektstudier i år för att leda liten molekyl program för hörselnedsättning som orsakas av drogen toxicitet. FierceBiotech

Kiadis poaches Ablynx CSO som väntar det HSCT booster godkännande i EU


Kiadis Pharma
Robert Friesen, Ph D., kommer att vara chief scientific officer.

Friesen är att hoppa i efter cirka ett år som CSO på Ablynx—medan det var att rycka upp av Sanofi i ett $4.8 miljarder affär och ut från under ett konkurrerande bud från Novo Nordisk för företaget och dess läkemedel för sällsynta blod koagulering oordning, som fick ett FDA grönt ljus för den här veckan. För närvarande Kiadis ” leda programmet—ATIR101, en T-cell behandling syftar till att bidra till att stödja kroppens immunförsvar efter benmärgstransplantation—väntar på ett godkännande beslut från Europeiska Unionen, som företaget förväntar sig i den första halvan av detta år. FierceBiotech

> Kinas antikorruption myndigheterna har straffat 48 tjänstemän ansvariga för Changchun Changsheng biovetenskap vaccin-skandalen som framkallade allmän upprördhet förra sommaren, inklusive Wu-Zhen, en före detta biträdande chef för gamla Kina FDA. FiercePharma

> Marie-louise Lauring, M. D., Ph D., utsågs gemensamma organisationen av marknaden för 2018 Hård 15 vinnare Kallyope. Lauring går från Takeda Pharmaceuticals, där han var VP för translationell forskning och tidig klinisk utveckling. Release

> Seres Therapeutics har minskat ca 30% av de anställda, bland annat som Chief Scientific Officer David Cook, som det smalnar av dess kliniska insatser för att senare mikrobiomet program för ulcerös kolit och C. difficile-infektioner, liksom en planerad immuno-cancer studien. FierceBiotech

> Pfizer är stärkande för ett avbrott i arbetet efter att ha tillkännagivit att man kommer att byta pensioner 900 Irländska holdouts, efter fem år av förhandlingar. FiercePharmaManufacturing

> För sällsynta sjukdomar utvecklare Sobi har fört på Kevin Springman som vice vd och chef för dess RSV-fokuserad Synagis franchise i Nordamerika. Springman tillbringade två decennier på AstraZeneca, senast som chef för dess smittsamma sjukdomar franchise. Release

> AdvaMed heter Amanda Walsh som associate vice ORDFÖRANDEN för statliga angelägenheter. Walsh går från lobbying grupp Amerika är Viktigt Sjukhus, där hon var chef för rättsliga frågor och ställföreträdande direktör. Release

> Andrew Dawson har gått Cedilj Läkemedel som chef human resources officer, efter att hålla roller på Shire, Roche, Novartis, Eli Lilly och TripAdvisor. Release

> EMD Serono heter Elizabeth Varki Jobes senior vice vd och chief compliance officer för Nordamerika. Jobes tidigare varit global chief compliance officer och chefsjurist på Spark Therapeutics. Release

> Kyn Therapeutics tog på Douglas Carlson som chief financial officer. Carlson senast var VP för kommersiell verksamhet, corporate strategy & business development vid Collegium Läkemedel. Release