CureVac druppels Arcturus’ mRNA drug voorsprong van de IND indienen

0
27

CureVac is gedaald mRNA-ornithine transcarbamylase (OTC) – deficiëntie behandeling ARCT-810. De actie retourneert de volledige rechten om de kandidaat te Arcturus Therapeutics, die plannen om een IND-door het einde van het jaar.

Duitsland CureVac overeengekomen om samen ontwikkelen ARCT-810, Arcturus’ lead kandidaat, aan het begin van 2018. De overeenkomst in de zin van de 50/50 co-ontwikkeling van ARCT-810 en de gezamenlijke vooruitgang van maximaal drie overige activa gebouwd op CureVac de mRNA-sequentie en Arcturus’ nucleic acid leveringssysteem. Arcturus omlijst de deal als een manier om kosten te beheren en te versnellen preklinische R&D.

Nu, Arcturus moet het doen zonder de steun van CureVac, ten minste voor ARCT-810. CureVac heeft geretourneerd haar rechten op het programma, het verlaten van de Wagen met de volle eigendom en verantwoordelijkheden, maar behield de kans om te werken met de San Diego op basis van biotech op andere activa.

De U-bocht volgt een periode waarin CureVac heeft uitgeschakeld zijn leiderschap. Ingmar Hoerr afgetreden als CEO van vorig jaar, waardoor de chief business officer Daniel Menichella zijn plek in te nemen. Sindsdien Menichella heeft een nieuwe look R&D team van leidinggevenden in de plaats, met Dimitris Voliotis en Stefan Mueller komen op de raad van bestuur als chief development officer en vice-president van de preklinische, respectievelijk.

CureVac omlijst de benoeming van Voliotis als onderdeel van haar inspanningen om meer activa van het lab naar de kliniek. Toch, in het retourneren van de rechten ARCT-810, CureVac heeft afgewezen de kans om toe te voegen een medicijn om de klinische fase van de pijpleiding.

Arcturus zijn zinnen gezet op het krijgen van ARCT-810, ook wel bekend als de Maan-OTC, in de kliniek in 2019 terug wanneer hij onthulde een omgekeerde fusie met Alcobra in 2017. De tijdlijn is uitgegleden iets sindsdien, maar Arcturus nog steeds verwacht een bestand van de IND met de FDA in het vierde kwartaal. Arcturus CEO Joseph Payne zei in een verklaring dat het bedrijf heeft de “middelen en expertise” te krijgen in de kliniek.

ARCT-810 is bewegen in de richting van de menselijke testen op de kracht van de gegevens waaruit het stelt niveaus van de OTC-enzym bij ruim boven de 10% van de normale in muizen. Arcturus denkt aan de niveaus 10% van het normale zal resulteren in een therapeutisch belangrijke therapie.