Grey Wolf väskor cash advance liten molekyl i-O programmet

0
33

Grey Wolf Therapeutics har höjt till £10 miljoner ($14 miljoner euro) för att avancera små molekyler som hjälper immunförsvaret att känna igen tumörer. Serie En, som stöddes av Andera Partners och Canaan, för att finansiera de prekliniska arbete om droger och som kan göra fler tumörer utsatta för checkpoint-hämmare.

Under de senaste åren, bevis för begränsningar av checkpoint-hämmare har underblåst forskning för att finna sätt att göra tumörer mer synliga för immunförsvaret. Ett sätt att uppnå detta mål är att modulera immunförsvaret, till exempel genom att administrera neoantigen vacciner till prime, T-celler känner igen markörer på ytan av tumörceller. En annan, mindre eftersträvas väg, är att direkt ändra tumör-celler.

Oxford-baserade Grey Wolf tror att det kan få tumörer att bli mer synliga för immunförsvaret genom att modulera enzymer sina celler använder för att visa antigener. Dessa enzymer, ERAP1 och ERAP2, skär peptider längd redo för bindningen till MHC klass i komplexa.

Denna trimning och bindande aktivera immunförsvaret att avgöra om en cell är en inkräktare som måste anfalla eller en normal del av kroppen som ska ignoreras. Men ERAP1 och ERAP2 också overtrim neoantigens och antigener, och därigenom förhindra sin presentation på cellens yta. Detta skapar ett problem för immunförsvaret och en möjlighet till Grå Varg.

“Vi är modulera aktiviteten hos dessa enzymer för att i huvudsak övervinna det problemet. Genom att göra så, vi ska reglera neoantigen presentation och vi kommer också att få nya neoantigens att presenteras,” Grey Wolf VD Peter Joyce sa.

Idén bygger på forskning från University of Southampton, särskilt 2013 papper som finns att ge den lilla molekylen aminopeptidase hämmare leucinethiol att möss med cancer förlängde sin överlevnad. ERAP1 och ERAP2 är aminopeptidases.

Att arbeta med såddfinansiering från dess verkställande ordföranden—tidigare Spinifex Läkemedel VD Tom McCarthy—och CRO-Sygnature Discovery, Grå Vargen har byggt vidare på den forskning som gjorts på Southampton och tagit sitt program genom att slå generation. Den forskning som gjorts hittills tyder på att metoden fungerar som monoterapi och ökar effekten av anti-PD-1 läkemedel.

Med En serie pengar på banken, Grå Vargen är nu positionerade för att gå genom optimering och till randen av EX-aktivera studier. Längs vägen, Grå Varg planer på att skapa uppgifter om effekt in vitro och i möss samt samla dos-allt resultat och några tidiga toxikologiska data. Om allt går som planerat, Grå Vargen kommer då att antingen höja en serie B-runda eller leverera ett tidigt utträde för sina investerare.

Potential att göra tumörcellerna synlig för immunförsvaret med hjälp av enkla små molekyler, som inte är komplexa och kostsamma biologics, skulle kunna vara attraktiva för de stora namnen i immuno-onkologi. Och det har redan landat Grey Wolf betydande finansiärer.

Andera är fonden tidigare känd som Edmond de Rothschild Investment Partners, medan Canaan är en stor tidig investerare i USA som har varit frånvarande från STORBRITANNIEN biotech scenen tills nu. Medverkan av McCarthy, som Kanaan arbetat med på Spinifex på väg till sitt övertagande av Novartis, led-fonden för att ta en titt på den Grå Vargen.