Grijze Wolf zakken geld om vooraf klein molecuul I-O-programma

0
28

Grijze Wolf Therapeutics heeft verhoogd van £10 miljoen ($14 miljoen) aan vooraf kleine moleculen die helpen het immuunsysteem herkent tumoren. De serie, die werd gesteund door Andera Partners en Kanaän, zal het fonds preklinisch werk op geneesmiddelen die kunnen ervoor zorgen dat er meer tumoren kwetsbaar voor checkpoint-remmers.

In de afgelopen jaren, het bewijs van de beperkingen van de checkpoint-remmers heeft geleid tot onderzoek naar manieren om tumoren beter zichtbaar te maken voor het immuunsysteem. Een manier om dit doel te bereiken is voor het moduleren van het immuunsysteem, bijvoorbeeld door het toedienen van neoantigen vaccins prime T-cellen herkennen de markers op het oppervlak van de tumorcellen. Een ander, minder nagestreefd pad, rechtstreeks wijzigen van de tumorcellen.

Oxford-gebaseerd Grijze Wolf denkt dat het kan tumoren beter zichtbaar te maken voor het immuunsysteem door het moduleren van enzymen hun cellen gebruiken voor de weergave van antigenen. Deze enzymen, ERAP1 en ERAP2, knippen peptiden lengte klaar voor binding aan de MHC klasse I complex.

Dit trimmen en bindende schakel het immuunsysteem om te bepalen of een cel is een indringer die moet aanvallen of een normaal onderdeel van het lichaam dat moet worden genegeerd. Echter, ERAP1 en ERAP2 ook overtrim neoantigens en antigenen, waardoor hun presentatie op het celoppervlak. Dit creëert een probleem voor het immuunsysteem en een gelegenheid voor de Grijze Wolf.

“We zijn het moduleren van de activiteit van deze enzymen in wezen het overwinnen van dat probleem. Door dit te doen, wij regelen neoantigen presentatie en we zullen ook het uitlokken van nieuwe neoantigens worden gepresenteerd,” de Grijze Wolf CEO Peter Joyce zei.

Het idee is gebaseerd op onderzoek van de Universiteit van Southampton, met name voor 2013 papier dat gevonden waardoor de kleine molecuul aminopeptidase remmer leucinethiol muizen met kanker langdurig hun voortbestaan. ERAP1 en ERAP2 zijn aminopeptidases.

Werken met zaad financiering van de uitvoerend voorzitter van de voormalige naam spinifex Pharmaceuticals CEO Tom McCarthy—en CRO Sygnature Ontdekking, de Grijze Wolf heeft opgebouwd op het onderzoek gedaan in Southampton en genomen van haar programma door hit generatie. De tot dan toe verrichte onderzoek suggereert dat de aanpak werkt als een monotherapie en verhoogt de werkzaamheid van anti-PD-1-medicijnen.

Met de serie A geld in de bank, de Grijze Wolf is nu geplaatst om te verplaatsen via lead optimalisatie en aan de vooravond van de IND-het inschakelen van studies. Langs de weg, de Grijze Wolf plannen voor het genereren van gegevens over de werkzaamheid in vitro en in muizen evenals het verzamelen van de dosis-variërend van de resultaten en enkele vroege toxicologische gegevens. Als alles naar plan, de Grijze Wolf zal dan sprake van een B-serie ronde of het leveren van een vroege exit voor haar beleggers.

Het potentieel voor het renderen van tumor cellen zichtbaar te zijn op het immuunsysteem met behulp van eenvoudige kleine moleculen, niet complex en kostbaar biologics, zou kunnen blijken aantrekkelijk voor de grote namen in immuno-oncologie. En het is al geland Grijze Wolf opmerkelijke backers.

Andera is van het fonds, voorheen bekend als Edmond de Rothschild Investment Partners, terwijl Kanaän is een grote in een vroeg stadium investeerder in de VS. dat is afwezig in het verenigd koninkrijk biotech scène tot nu toe. De betrokkenheid van McCarthy, die Kanaän gewerkt met naam spinifex op weg naar de overname door Novartis, leidene van het fonds om een kijkje te nemen op de Grijze Wolf.