Nieuwe inzichten in de genen en macula degeneratie kan de weg openen voor nieuwe behandeling trajecten

0
31

De National Institutes of Health ‘ s National Eye Institute (NEI) is actief op zoek naar nieuwe manieren om het benutten van de genetische oorzaken van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD), een belangrijke oorzaak van blindheid. Nu wetenschappers van het NEI zijn gebouwd op eerder onderzoek dat geïdentificeerd 52 genetische varianten significant geassocieerd met AMD. Daarmee heeft AMD-gerelateerde doelen in zes verschillende “loci”, of genomische regio ‘ s.

Ze geloven dat hun bevindingen kunnen leiden tot nieuwe ideeën voor disease-modifying behandelingen in AMD.

Een team onder leiding van Anand Swaroop, D. Ph., chief van de Neurobiologie-Neurodegeneratie en Reparatie Laboratorium op NEI, in vergelijking met oog weefsel van overleden donoren, sommige met AMD en sommige zonder de ziekte. In een eerder project, ze geïdentificeerd 34 loci die werden geassocieerd met AMD—maar ze wist niet wat het was eigenlijk het uitoefenen van een biologisch effect op de aandoening.

Dus ze gebruikt de rekenkundige analyse te vergelijken met de genen die actief express eiwitten in het netvlies met meer dan 9 miljoen genetische varianten die waren vastgesteld in eerder onderzoek. Ze keken specifiek voor genetische varianten die waren waarschijnlijk te maken met variaties in de expressie van genen in mensen met en zonder AMD, volgens een verklaring. Dat is hoe zij het beperkt het bereik van de doelgroep de loci van 34 tot en met zes.

De NEI onderzoekers gewezen op twee genen, B3GLCT en BLOC1S1, als mogelijke medicijnen in AMD, omdat ze lijken te zijn op functies, zoals de verwijdering van ongewenste eiwitten in het oog. Wat meer is, de NEI-team drie AMD-gerelateerde genen die nog nooit in verband gebracht met de ziekte, voordat ze gerapporteerd. Hun bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Nature Genetics.

“Nog belangrijker, de mogelijkheid om te bepalen hoe de genetische variatie van invloed op de genexpressie opent geheel nieuwe richtingen voor het bekijken van de biologie van het oog,” Swaroop zei in de verklaring.

GERELATEERD: NIH ‘ s op stamcel gebaseerde AMD therapie ingesteld voor de eerste mens op proef

Door de snelheid van veroudering van de bevolking, het aantal Amerikanen met AMD sprong van 18% in het eerste decennium van deze eeuw tot meer dan 2 miljoen. Dat aantal zal naar verwachting stijgen afgelopen 5 miljoen in 2050, volgens het NEI, waardoor de noodzaak voor een nieuwe aanpak voor het voorkomen en de behandeling van de ziekte ingrijpender.

De NEI is het nastreven van verschillende benaderingen voor de bestrijding van de ziekte, met inbegrip van een stamcel therapie die het onlangs gestart met het testen op mensen. Het is gericht op het vervangen van licht-sensing retinale pigment epitheel (RPE) cellen in de hoop van het voorkomen van verlies van het gezichtsvermogen dat is veroorzaakt door AMD. In dierstudies, patches van RPE cellen gemaakt van stamcellen uitgedrukt in het RPE65 gen, die van cruciaal belang was voor het omkeren van degeneratie van het netvlies.

Verschillende andere regeneratieve benaderingen voor de behandeling van AMD zijn onderzocht, met inbegrip van een gentherapie van Regenxbio. Het levert een gen gericht op het neutraliseren van VEGF, een eiwit dat stimuleert de groei van de lekkende bloedvaten in het oog, dat de oorzaak van de “natte” vorm van AMD. En vorig jaar, de Universiteit van Birmingham wetenschappers gemeld bemoedigende resultaten van een dierlijke studie van een oog laten vallen dat ze hopen dat ze in staat zullen zijn om het vervangen van de anti-VEGF injecties die worden nu gebruikt voor de behandeling van AMD.

Swaroop team bij de NEI is de bouw van een database dat ze hopen dat hun onderzoek, en dat van alle wetenschappers die werkzaam zijn op oogafwijkingen. De bron, de zogenaamde EyeGEx, is een database van retinale gen-expressie.

Swaroop en zijn collega ‘ s zijn nu plannen voor verdere studies gericht op het uitleggen van hoe de nieuwe genen die ze geïdentificeerd invloed op de ontwikkeling van AMD, en om te zoeken naar nieuwe therapeutische strategieën.