Nieuwe kleine cel longkanker model kritische rol van twee gemuteerde genen

0
41

Kleincellige longkanker (SCLC) ontwikkelt zich vooral bij rokers en zo agressief bijna altijd wordt resistent tegen chemotherapie en bestraling. De ziekte wordt algemeen verondersteld afkomstig te zijn van het long-neuro-endocriene cellen (pnec ‘ s), maar ze hebben bewezen moeilijk te genereren in het laboratorium, waardoor het een uitdaging voor oncologische onderzoekers bestuderen SCLC en het vinden van nieuwe therapieën.

Onderzoekers van Weill Cornell Medicine in New York hebben bedacht hoe om te groeien pnec ‘ s van het gebruik van menselijke embryonale stamcellen—en daarbij ze hebben opgedaan nieuwe inzichten in twee genen die vaak gemuteerd in SCLC. Ze geloven dat hun nieuwe model van de ziekte zal nuttig zijn voor de fine-tuning ” – behandelingen in de verschillende stadia van de tumor ontwikkeling.

Het Weill Cornell team, dat mede werd geleid door nobelprijswinnaar en voormalig Nationaal Kanker Instituut-directeur Harold Varmus, M. D., gestart door differentiatie van embryonale stamcellen in de longen progenitor cellen. Vervolgens creëerden ze pnec ‘ s door het blokkeren van de INKEPING cel-signalering traject, volgens een verklaring.

Van daar, ze nulpunt in op twee tumor-onderdrukkende genen die vaak gemuteerd in SCLC. Wanneer ze geblokkeerd NOTCH en RB, de longen voorouders vormden nog meer pnec ‘ s dan wanneer het team geblokkeerd NOTCH alleen. Wanneer ze ook geremd TP53, de pnec ‘ s zowel bevorderd cel proliferatie en voorkomen dood van de cel. Wanneer de cellen werden geïnjecteerd onder de huid van muizen, tumoren die begonnen te groeien. Het team rapporteerde zijn bevindingen in het Journal of Experimental Medicine.

GERELATEERD: Miljarden, maar AbbVie niet kunt vangen een breuk met de Rova-T als het blikken SCLC proef

Het Weill Cornell onderzoekers geloven dat hun menselijke cel-gebaseerde model biedt voordelen ten opzichte van muis-modellen van SCLC die van oudsher worden gebruikt in het onderzoek. “Sinds de SCLC-zoals tumoren gegroeid subcutaan in immunodeficiënte muizen lijken te hebben lage tumor potentie (langzaam groeiende en niet-invasieve), is het waarschijnlijk dat dit systeem zal inschakelen studies progressie van de tumor,” schreven ze in hun studie.

De zoektocht naar effectieve medicijnen voor de behandeling van SCLC is beladen met valse starts en mislukkingen. In December, AbbVie trok de stekker van een fase 3 trial van Rova-T in geavanceerde SCLC omdat de algehele overleving waren slechter bij patiënten met het medicijn dan in de controle-arm van de studie. Een paar weken later, Aandelen van G1 Therapeutics kelderde op het nieuws dat zijn experimenteel medicijn, trilaciclib—die is gericht op het verbeteren van het immuunsysteem tijdens chemotherapie—deed het niet beter dan een placebo in een SCLC proef.

Weill Cornell ‘ s Varmus hoopt het nieuwe model van SCLC dat zijn team gemaakt, zal uiteindelijk kunnen worden gebruikt om te bepalen wat de oorzaak in een vroeg stadium SCLC tumoren te ontwikkelen tot de agressieve vormen van kanker bij mensen. “Als dat zo is, moet het mogelijk zijn om te testen cellen in de verschillende stadia van de tumor ontwikkeling voor de gevoeligheid en resistentie tegen therapeutische strategieën,” zei hij.