Boehringer Ingelheim och IBM länk för blockchain-drivna kliniska prövningar i Kanada

0
42

Det Kanada-baserade enheter av Boehringer Ingelheim och IBM kommer att arbeta tillsammans för att anställa blockchain bokföring teknik i en klinisk prövning pilotprojekt, i det de säger kommer att bli det första i landet.

De två företagen kommer att testa om den decentraliserade ram kan ge data integritet, härkomst och insyn, samt automatisera vissa rättegång processer och minska kostnaderna. De syftar också till att göra det lättare för deltagarna i studien att hävda äganderätt över sina uppgifter, och återkalla eller auktoriseras sitt samtycke om det är nödvändigt.

“Våra vägledande filosofi är att skapa värde för patienter och hälso-och sjukvården genom innovation, säger Uli Brödl, vice vd för medicinska och regulatoriska frågor för Boehringer Kanadensiska divisionen. “Den kliniska prövningen ekosystem är mycket komplext eftersom det innebär olika intressenter, vilket resulterar i begränsad förtroende, öppenhet och process ineffektivitet utan riktig patient empowerment.”

Pilotprojektet kommer att utvärdera användningen av blockchain parallellt med mer traditionella undervisningsmetoder, i en rättegång som är inställd på att börja under de kommande veckorna och linda upp innan slutet av året, Brödl berättade FierceBiotech i en intervju.

Medan Boehringer har arbetat för att genomföra blockchain i sin supply chain verksamhet, detta kommer att bli dess första användning i klinisk forskning, sa han. Den digitala ledger teknik, som också utgör ryggraden av Bitcoin, distribuerar data mellan flera punkter och länkar varje ny post i den sista, för att ge data för säkerhet och öppenhet.

“Vi vill förstå värdet av proposition blockchain teknik, och hur detta värde skulle i allmänhet vara tillämpbar inom många sjukdomsområden,” Brödl sagt.

RELATERAT: Kan en dos av blockchain hindra Kinas vaccinproduktion data problem?

IBM Kanada kommer att tillhandahålla kärnan blockchain teknik bakom spårning patientens samtycke och engagemang, samt för att säkra hälso-och utbyte av uppgifter med andra parter. Samarbetet tillkännagavs på HIMSS-konferensen i Orlando, Florida.

“Vi har använt blockchain i andra branscher, och vi undersöker nu hur vi kan använda denna teknologi för att ge Kanadensiska patienter samma nivå av säkerhet och tillit när det kommer till deras personliga hälsa information”, säger IBM i Kanada Claude Guay, chef för IBM-Tjänster.

RELATERAT: Mänskligheten.co lanserar IBM-drivna blockchain app för att hjälpa användare att sälja sina hälso-data