Cancer i urinblåsan avläsning ser Nektar aktier hit

0
39

Nektar har haft en blandad några månader när data matas igenom för bly-cancer läkemedel NKTR-214, men nya data i cancer i urinblåsan bör hjälpa stadig fartyget, även om det är en droppe i ORR har drabbat biotechs aktier.

Bioteknik är på grund av att rapportera uppdaterade resultat från PIVOT-02 prövning av NKTR-214 i kombination med partner Bristol-Myers Squibb Opdivo vid ASCO Urogenital Cancer Symposium senare denna vecka. Enligt den abstrakta, i kombination uppnått det övergripande målet svarsfrekvens (ORR) 48%, varav 17% komplett svar, i patienter med metastaserad urothelial cancer (mUC), den vanligaste formen av cancer i urinblåsan.

Att ORR är lägre än 60% rapporterade med NKTR-214 vid ASCO: s viktigaste 2018 möte, men analytiker Robert Hazlett av BTIG är fortsatt positiv, säger att resultaten är fortfarande “långt över vad som sannolikt kommer att krävas för meningsfulla insatser och utbildningar i UC-patienter”, enligt en StreetInsider.com betänkande. Fortfarande, en minskning är inte vad som investerare ville se, och aktier var 9% i mitten av morgon handel.

Nektar och BMS var tvungen att försvara kombination regim på förra årets ASCO-möte när data från PIVOT-02 rättegång i melanom verkade för att avslöja ett dopp i svarsfrekvens jämfört med en tidigare avläsning. Senare, år 2018, på SITC mötet, ytterligare resultat från melanom kohort verkade antyda ORR var håller stadigt.

Att bryta ner rättegången i separata solid tumör kohorter innebär att antalet patienter som bedöms är ganska liten—det finns till exempel bara 23 utvärderingsbara försökspersonerna i den senaste mUC display—och som innebär en viss variation i svar på dessa mellanliggande stadier är inte oväntat.

NKT2-214 är ett CD122 partisk-agonist som syftar till att stimulera patientens immunförsvar via IL-2 vägen, och dess betydelse för Nektar är svårt att överskatta. Förra året, BMS förbundit $3,6 miljarder kronor för att utveckla NKTR-214 i kombination med Opdivo och Yervoy, inklusive 1 miljard dollar i förskott och en $850 miljoner inköp av Nektar lager.

BMS’ beslut att gå samman med Celgene utlöste oro för att den Nektar samarbete skulle kunna släppa i prioritet, men nyheten förra månaden att NKTR-214 och Opdivo skulle starta två nya fas 3-studier i frontlinjen och andra/tredje-line icke–småcellig lungcancer (NSCLC) som dessa rädsla för att vila.

På den tiden, analytiker Andy Hsieh på William Blair sade: “vi fortsätter att tro på den omvälvande potential NKTR-214 som förening går vidare till central studier över olika tumörtyper.” Vid senaste räkningen, BMS och Nektar planerar 20 prövningar över nio cancer indikationer.

Checkpoint-hämmare såsom Opdivo har redan förändrat behandling av mUC när det ges på sina egna, men en betydande andel av patienter som inte svarar på dem och det är fortfarande ett stort behov av nya behandlingsalternativ, särskilt för den första linjens behandling av människor som inte kan ges cisplatin och vars tumörer är PD-L1-negativa. Det är glädjande, NKTR-214/Opdivo combo verkade också att arbeta i PD-L1 positiva och negativa tumörer.

Nektar planerar att hålla en telefonkonferens på fredagen för att diskutera uppgifterna efter presentationen på ASCO symposium.