En gång i tiden, nu på heltid, Siffert blir nya Abeona chef

0
31

João Siffert, M. D., har fått permanent VD jobb på Abeona Therapeutics efter att ha tjänstgjort som tillförordnad chef.

Detta kommer efter avgång sin utskämd tidigare ledare Carsten Thiel i November förra året. Thiel hade drabbats av “anklagelser om tjänstefel mot kollegor” och avsattes; företaget hoppas att Siffert, en 30-årig veteran i branschen, kan hjälpa stadig fartyget.

En före detta AveXis direktör, Siffert var tog initialt på cell-och genterapi biotechs chef för R&D och dess gemensamma organisationen av marknaden förra året, men tog över som VD på kort sikt när Thiel blev utsparkad.

“Styrelsen är övertygad om att João har rätt mix av karaktär, ledarskap och kunskap för att fokusera Abeona på att uppnå kortsiktiga mål som kommer att bana väg för att långsiktigt värde för företaget”, sade Steven Rouhandeh, arbetande styrelseordförande. “Hans meritlista för att leda framgångsrika terapeutiska utveckling av program och sin erfarenhet i Styrelsen nivå i genterapi är väl anpassade till de möjligheter som ligger framför oss för Abeona.”

Innan thiels utstötning, New York-baserade Abeona hade varit stadigt lägga till sin C-suite, som ingår utnämningar av Siffert, ex-Alexion verkställande Max Colao som chief commercial officer och Neena Patil, som tidigare i Novo Nordisk, som dess allmänna råd.

Han drev en affär mellan Regenxbio som gav Abeona en global licens att använda sin AAV9 vektor i behandlingen av fyra sällsynta lysosomala lagring sjukdomar. Abeona sa att det skulle betala minst $40 miljoner kronor för rätten att använda sin vektor i gen terapier mot olika former av Sanfilippo syndrom och Batten disease.

“Jag är hedrad att anta rollen som VD och tacksam för att Styrelsens förtroende för mig. Jag ser fram emot att leda och står tillsammans med ett team av medarbetare som har åtagit sig att föra omvälvande behandlingar för patienter i behov,” sade Siffert.

“Kombinationen av viktiga kliniska milstolpar på nära sikt, en världsklass cell-och genterapi fabrik, och den terapeutiska potentialen av nästa generations MÅL vektor-plattformen gör det en spännande tid att ta rodret.”