GV namn ex-Agios VD David Schenkein som partner

0
36

Tidigare Agios Pharmaceuticals VD David Schenkein har gått life science-investeringar lag på GV. Schenkein kommer co-lead life science-teamet på fonden, tidigare känd som Google Ventures, med Krishna Yeshwant.

Schenkein tid borta från rampljuset blev kort. Under nära ett decennium i avgift Agios, Schenkein vänt företaget från ett prekliniskt stadium start för att en kommersiell verksamhet med två läkemedel på marknaden. Schenkein gick bort från VD-posten av det företag han byggt i början av månaden, vilket banar väg för ex-Celgene COO Jackie Fouse att ta hans plats.

Nu, Schenkein har avslöjat sitt nästa drag. Biotech veteran har landat på GV, venture capital-vinge av Googles moderbolaget, Alfabetet. Den korta klyftan mellan lämnar VD-posten och som anländer till GV återspeglar det faktum att medan Schenkein ville ha ut av all tidskrävande liv i en biotech VD, han har ingen lust att sluta fungera helt och hållet.

“Jag kunde knappt göra det via en helg, än mindre gå i pension,” Schenkein berättat för Bloomberg, som bröt nyheten om utnämningen. “Jag visste att jag ville fortsätta att försöka växa på bredden av min effekter i hälso-och sjukvården och patienter, men gör det på ett annat sätt.”

GV kommer att ge Schenkein det innebär att repa som kliar. Medan de flesta tech-anslutna och riktade grupper har bott klara av den riskfyllda verksamhet i utveckling av läkemedel, GV har blivit ett bekant deltagare i VC omgångar av biotechs arbetar i framkant av biologi. Yeshwant, en läkare som kommer att leda team för life science med Schenkein, listor Editas, Relä och andra biotechs bland sina investeringar.

Biotechs i GV: s portfölj kommer nu dra nytta av input av Schenkein, en av de få människor med ett track record av att vända en preklinisk start i en kommersiell verksamhet. Att uppleva uppmuntras GV att röra sig snabbt när Schenkein blev tillgängliga.

“David’ s onkologi kompetens och erfarenhet i spetsen Agios “tillväxt, kommer att vara enorm tillgångar i portföljen som GV: s grundare växa och skala hälso-företag”, GV VD David Krane sade i ett uttalande via e-post. “David har en meritlista som en exceptionell VD och mentor, och vi är glada att ha honom med i laget.”