5 på morgonen Ventures höjer nästan en halv miljard för 2 nya VC-fonder

0
31

5 på morgonen Ventures har stängt två nya biotech-fokuserad kapital, totalt $497 miljoner euro i åtaganden.

Som representerar en betydande nya språng för företagets totala, som tidigare hade nått ungefär $1 miljard kronor sedan starten 2002. För närvarande 5 på morgonen förvaltar investeringar i 73 life science företag.

Enligt San Francisco och Boston-baserade företag, nya pengar höjdes från ett urval av institutionella investerare, inklusive företagens och den offentliga pensioner, fond-i-fonder, familj kontor, stiftelser och fonder.

Den första nya fonden, 5 på morgonen Ventures VI, L. P., har nettas $350 miljoner kronor att bygga och lansera nya bioteknikföretag. Den resterande delen kommer att plockas upp vid 5 på morgonen: s första coinvestment fond—5 på morgonen Möjligheter som jag, L. P.—som syftar till att förstärka sina befintliga portföljbolag med ytterligare kapital.

I ett uttalande, 5 på morgonen sa att det kommer att fortsätta att inrikta sig på ett tidigt stadium life science-företag, och fokusera på finansiering, utveckling av läkemedel och drug delivery-teknologier, liksom forskning instrument och reagens.

RÖR: M&A, Börsintroduktioner och VC höjningar: Biotech och medicinteknik chefer att se till sina kristallkulor för 2019

Den nya finansieringen följer en växande mängd av optimism (och pengar) i spel i biotech sedan toppen i år. Vid J. P. Morgan Hälso-Konferensen i januari, två större inköp ingår Eli Lilly spotlight-ta tag $8 miljarder utköp av Loxo Onkologi, plus Bristol-Myers Squibb $74 miljarder affär för Celgene, efter sista-andra förhandlingar.

På den mindre scenen, en handfull biotechs har lämnat in Börsintroduktioner värt tiotals miljoner dollar, som tidigare Hård 15 vinnare Alector och Stealth BioTherapeutics. De följer Moderna är mammoth $604 miljoner BÖRSINTRODUKTIONEN i December förra året—plus större VC höjningar i ett tidigt skede biotechs, med lite toppning $50 miljoner, $100 miljoner och mer i serie A och B omgångar.

“Om du är bra, du är differentierade, och om du gör något som är verkligen tillsats och nytta, jag tror att det finns en marknad,” Tmunity VD och tidigare Novartis exec Oz Azam berättade FierceBiotech under JPM konferens. “Jag känner ganska hausse på den här sidan staketet just nu att gå till 2019, det här är ett bra år att växa till företag och anskaffa kapital. Investerare har sett löftet om våra behandlingar nu kommer i verkligheten och jag tror att det kommer att bli ett fantastiskt år för att skapa värde.”