5 UUR Ventures roept bijna een half miljard euro voor 2 nieuwe VC fondsen

0
40

5 UUR Ventures heeft gesloten met twee nieuwe biotech-gericht capital fondsen, van in totaal $497 miljoen euro in vastleggingen.

Dat betekent een belangrijke nieuwe stap voor de firma ‘ s in totaal, die eerder had bereikt ongeveer $1 miljard euro sinds de oprichting in 2002. Momenteel, 5U beheert beleggingen in 73 life sciences-bedrijven.

Volgens de San Francisco en Boston-kantoor, het nieuwe geld werd bijeengebracht uit verschillende institutionele beleggers, waaronder het bedrijfsleven en de publieke pensioenen, funds-of-funds, family offices, stichtingen en fondsen.

De eerste nieuwe fonds, 5U Ventures VI, L. P., heeft opgeleverd $350 miljoen op te bouwen en lanceren van nieuwe biotech-bedrijven. De rest zal worden opgepikt door 5U ‘ s eerste co-investment fund—5U Kansen ik, L. P.—gericht op buttressing haar bestaande portfolio van bedrijven met extra kapitaal.

In een verklaring, 5U zei dat het zal blijven richten in een vroeg stadium life science bedrijven, en zich richten op de financiering van de ontwikkeling van therapeutica en drug delivery technologieën, alsmede de onderzoeks-instrumenten en reagentia.

GERELATEERD: fusies EN overnames, Beursintroducties en VC roept: Biotech en medtech leidinggevenden kijken naar hun kristallen bollen voor 2019

De nieuwe financiering volgt een groeiende hoeveelheid optimisme (en geld) in de biotech sinds de top van het jaar. Op de J. P. Morgan Healthcare Conferentie in januari, twee grote aankopen zijn opgenomen Eli Lilly spotlight-grijpen $8 miljard overname van Loxo Oncologie, plus Bristol-Myers Squibb is $74 miljard deal voor Celgene, volgende laatste seconde van de onderhandelingen.

Op het kleinere podium, een handvol van biotechbedrijven hebben ingediend Ipo ‘ s de moeite waard tientallen miljoenen dollars, zoals voormalige Felle 15 winnaar Alector en Stealth met de grootste omzet. Die volg Moderna mammoet $604 miljoen IPO-afgelopen December—plus grote VC verhoogt in een vroeg stadium biotechbedrijven, met wat topping $50 miljoen en $100 miljoen en meer in de serie A en de B rondes.

“Als je goed bent, je bent gedifferentieerd, en als je iets aan het doen bent, dat is echt additief en heilzaam, ik denk dat er een markt,” Tmunity CEO en voormalig Novartis exec Oz Azam vertelde FierceBiotech tijdens de JPM conferentie. “Ik voel me vrij bullish op deze kant van het hek is nu van wandelen in 2019, dit is een geweldig jaar te groeien van bedrijven en het aantrekken van kapitaal. Beleggers hebben gezien de belofte van onze therapieën, nu in de werkelijkheid en ik denk dat het een geweldig jaar om waarde te creëren.”