Met behulp van de ‘decoy’ de bloedplaatjes te stengel van vorming van bloedstolsels en kanker uitzaaiingen

0
25

Wanneer de bloedplaatjes die helpen bij het vormen van bloedstolsels worden overactief, kan leiden tot hart-en vaatziekten en beroerte, terwijl ook het bevorderen van de verspreiding van kwaadaardige kankercellen. Plaatjesremmers geneesmiddelen, zoals aspirine en Plavix (clopidogrel) ontwikkeld voor het verminderen van gevaarlijke bloedstolsels. Maar het omkeren van de effecten van deze middelen kan zo lang duren als een week, het blootstellen van patiënten aan extra risico van ongecontroleerde bloeding in noodsituaties.

Wetenschappers van het Wyss Institute aan de Universiteit van Harvard hebben gemaakt “decoy” bloedplaatjes, dat ze zeggen kan verminderen bloedstolsels en zijn ook gemakkelijk omkeerbaar. Wat meer is, kunnen ze worden gebruikt om kanker te voorkomen van het verspreiden van, ze geloven.

Het team dat de therapie door het nemen van normale bloedplaatjes en het verwijderen van hun buitenste lipide membraan en een innerlijke inhoud. Wanneer deze cellen werden toegevoegd aan de normale menselijke bloed in een bloed-vat-zoals kanaal, de onderzoekers waargenomen verminderde aggregatie en bindend. Soortgelijke resultaten werden ook bereikt in een konijn model van vasculaire trombose. De onderzoekers beschreven de lokvogels in Science Translational Medicine.

“De lokvogels, in tegenstelling tot normale intact bloedplaatjes, zijn niet in staat te binden aan de wand van het vat en waarschijnlijk een belemmering vormen voor de normale bloedplaatjes’ vermogen om te binden,” zei de studie van de eerste auteur, Anne-Laure Papa, D. Ph., in een verklaring.

De Wyss team ook wilde testen hun lokvogels in kanker, omdat de bloedplaatjes zijn bekend schild kanker cellen van het immuunsysteem van het lichaam, daardoor helpen ze verspreid naar afgelegen sites. In feite, wetenschappers van de Medische Universiteit van South Carolina had eerder geconstateerd dat de bloedplaatjes scheiden een molecuul genaamd TGF-beta te onderdrukken T-cel functie. Zij toonden aan dat het toevoegen van plaatjesremmers drugs aan T-cel therapie geïnhibeerd melanoom groei in muizen.

GERELATEERD: Aspirine, andere plaatjesremmers drugs boost T-cel therapie in muizen met een melanoom

Voor de Wyss studie, Papa en collega ‘ s gemengde lokvogels en normale bloedplaatjes met menselijke cellen van borstkanker en ze geobserveerd in een model van de menselijke vasculaire systeem. De lokvogels bijna volledig voorkomen dat de bloedplaatjes uit het helpen van de kanker cellen binnendringen van het kanaal muur. Muizen gezien het brouwsel zag ook aanzienlijk kleiner en minder gemetastaseerde tumoren in vergelijking met degenen die normale bloedplaatjes alleen, het team gemeld.

Belangrijker nog, de wetenschappers waren in staat om snel achteruit met de lokvogels’ remming van de normale activiteit van de bloedplaatjes gewoon door transfusing functionele bloedplaatjes aan de kanalen. Als dat vertaald kan worden in de mens, patiënten kunnen worden voorbereid voor de operatie snel, de onderzoekers figuur. En omdat de lokvogels kan gemaakt worden met de patiënt de eigen bloedplaatjes, ze zou niet leiden tot een gevaarlijke reacties van het immuunsysteem.

“De omkeerbaarheid en de onmiddellijke begin van de actie zijn de belangrijkste voordelen van onze bloedplaatjes lokvogels, en wij denken dat ze nuttig zijn in het ziekenhuis op basis van situaties, zoals het voorkomen van stolling in hoog-risico patiënten, vlak voordat ze een operatie ondergaan, of wanneer het samen gegeven met chemotherapie om te voorkomen dat bestaande tumoren van het verspreiden,” zei Papa.

Voordat de cel therapie kunnen worden getest bij mensen, Papa en collega ‘ s nodig hebben om te verbeteren de lokvogels, zodat ze kunnen blijven in de bloedbaan langer. Ze zijn ook van plan om te onderzoeken wat de mogelijkheden van de lokvogels om te worden gebruikt als dragers helpen om geneesmiddelen af te leveren aan de tumorcellen, waarvan ze veronderstellen dat ze zou de eerste stap in de richting van gerichte preventie van uitgezaaide kanker.