AstraZeneca kraner microbiome spesialist Seres for i-O-støtte

0
20

AstraZeneca har slått seg sammen med Seres Therapeutics for å utforske om microbiome therapeutics kan øke effekten av kreft immunotherapies. Avtalen vil se AstraZeneca betale $20 millioner kroner til å samarbeide med Seres og testen SER-401 i kombinasjon med sin onkologi eiendeler.

Seres bekreftet sin interesse i å bruke microbiome therapeutics i immuno-onkologi når det slått seg sammen med MD Anderson Cancer Center og Parker Institutt for Kreft Immunterapi å teste SER-401 i kombinasjon med et sjekkpunkt-hemmer. Samarbeidet ble understøttet av bevis for at tarmen microbiome innflytelse på hvordan pasienter med melanom svare på anti-PD-1 medisiner.

I AstraZeneca, Seres har funnet en partner som er villig til å støtte ytterligere undersøkelser av den ideen. Seres vil motta $20 millioner kroner fra AstraZeneca i tre avdrag over de neste to årene, pluss penger til å dekke forskning koster det pådrar seg i løpet av samarbeid. Aksjer i Seres rose 25% følgende nyheter av avtalen.

I retur, Seres vil arbeide med AstraZeneca å vurdere bruk av microbiome å forutsi om en pasient vil svare til kreft immunotherapies. De nevnte bevis på en sammenheng mellom sammensetningen av microbiome og svar på checkpoint-hemmere tyder på at det kan være mulig å identifisere respondenter basert på gut bakterier.

Den andre strand av samarbeidet kan resultere i at flere pasienter har microbiomes som er knyttet til respons til sjekkpunkt-hemmere. Seres utviklet SER-401 ved å analysere bakterier som finnes i immunterapi besvarelser og lage en cocktail som speiler den microbiome signatur sett i disse pasientene.

Nå, Seres har ryddet AstraZeneca å teste SER-401 i kombinasjon med andre kreft behandlinger. Gjennom disse testene, AstraZeneca kunne få en kant på immuno-onkologi ledere ved å gjengi flere mennesker responsiv til stoff.

“Til tross for fremgang innen immunterapi, vi er bare toppen av isfjellet. For mange pasienter er fortsatt ute av stand til å dra nytte av eksisterende behandlingsformer, så vi må fortsette å følge vitenskapen i jakten på nye og innovative løsninger,” AstraZeneca it-DIREKTØR Jean-Charles Soria, M. D., Ph. D., sa i en uttalelse.

AstraZeneca er ikke det første selskapet til å oppdage muligheten, skjønt. I 2016, Bristol-Myers truffet en avtale med Enterome å oppdage microbiome-avledet mål og medikamenter som kan støtte sin kreft narkotika.

Nyheter av AstraZeneca samarbeid kommer en uke etter Seres offentliggjort initiering av en fase 1b studie av D-401 hos pasienter med metastatisk melanom. Studien, som vil bli kjørt med MD Anderson og Parker Instituttet vil vurdere effekten av å gi D-401 i kombinasjon med Bristol-Myers Squibb er anti-PD-1 checkpoint inhibitor Opdivo.

Etterforskere vil pretreat alle 30 pasienter innskrevet i rettssaken med antibiotika vankomycin i fire dager “prime gut microbiome for engraftment av oral microbiome studie intervensjon.” Utover det, er to tredjedeler av pasientene vil motta SER-401 og Opdivo, med resten ta et placebo på toppen av checkpoint inhibitor.

Rettssaken har en sikkerhets-fokusert primære endepunktet, men Seres er også ute etter å skape bevis for at bakterier i SER-401 rot i pasienter og påvirke viktige virkningsfulle tiltak, herunder respons og overlevelse.