EMA åpner Amsterdam-kontor som Brexit går inn i en kritisk fase

0
16

Det Europeiske legemiddelkontoret (EMA) har offisielt begynt som opererer ut av sitt nye midlertidige hjem i Amsterdam. Ansatte vil flytte inn i lokalene i hele den kommende uken etter å ha forlatt STORBRITANNIA som det går inn i et kritisk øyeblikk i Brexit prosessen.

EMA venstre sin London kontorer i starten av måneden, men i utgangspunktet bare flyttet en skeleton crew i Gnist bygning i Amsterdam for å håndtere kriser. Resten av arbeidsstokken har jobbet eksternt siden nedleggelsen av London kontorer, men som endrer denne uken som Gnist bygning ønsker mer EMA ansatte.

Oppstart av driften på Gnist bygningen, samtidig som det er en viktig milepæl i den flytte til Amsterdam, er bare en del av en pågående forskjøvet flytting til Nederland. For å imøtekomme de ansattes behov knyttet til skolegang, bolig og sysselsetting av ektefeller, EMA begynte tillate ansatte å flytte til Nederland i løpet av sommeren 2018. Og det vil tillate andre ansatte til å arbeide eksternt fra STORBRITANNIA til andre halvdel av 2019.

Til tross for å gi de ansatte med disse fleksible flytting vilkår, EMA er satt til å miste omtrent 25% av sine ansatte i å flytte til Amsterdam. EMA gjentok at figur, som den første publiserte tidligere i år, i sin melding om oppstart av virksomhet i Nederland.

Gitt avansert tilstand av flyttingen, 25% prediksjon nå ser ut som en ganske fast værvarsel. Dersom EMA ikke beholde 75% av sine ansatte, og byrået vil sitte igjen med en arbeidsstokk som er behagelig som er større enn hva det sier det er behov for å utføre rettidig bedøve godkjenning og sikkerhet overvåkning.

Den tilsynelatende jevn overgang står i kontrast til storbritannias forhånd mot sin exit fra Eu. På tidspunktet for skriving, er det lite sikkert om arten av storbritannias tilknytning til EU etter 29. Mars og i forlengelsen av dette, litt klarhet på stoffet regulatoriske miljøet.

Det kan endre seg senere i dag når politikere stemme på om du vil akseptere den tilbaketrekning vilkår Statsminister Theresa May er avtalt med EU. De samme politikere omfattende avvist avtale i januar, men siden Mai har søkt endringer som er utviklet for å dempe bekymringene med avtalen. Kanskje dukket opp fra siste liten-forhandlinger med EU i går hevdet å ha sikret viktig, “juridisk bindende” endringer, men noen motstandere til å avtale kreve ytterligere teksten gir ikke noe nytt.

Hvis du Kan overtaler nok politikere i ryggen tilbyr, STORBRITANNIA skal forlate EU senere denne måneden, men skriv en overgangsperiode som i stor grad opprettholder status quo inntil utgangen av neste år. Imidlertid, hvis avtalen er stemt ned en rekke utfall kan forekomme.

I et slikt scenario, politikerne vil da stemme på om de vil la EU uten en avtale. Hvis, som forventet, politikere avvise et ikke-tilbyr avslutt vil de da stemme på enten å utsette Brexit. Hvis parlamentet stemmer for en forsinkelse, vil EU må bestemme om du skal gi utvidelsen eller ikke. Europeiske politikere har uttrykt reservasjoner om å gi U.K. mer tid med mindre det har en klar plan for hvordan du skal bruke det.

Det endelige utfallet av usikkerhet er at biopharma selskaper har til å fortsette som om STORBRITANNIA skal forlate uten en avtale på Mars 29. STORBRITANNIA og EU har uavhengig foreslått tiltak for å minske effekten av en ikke-tilbyr Brexit på biopharma, men utsiktene til en klippe kant avslutt har likevel ført til at bedriftene å flytte noen aktiviteter til fastlands-Europa.