Microsoft-partnere med biotech på “biologisk databehandling” og celle DNA-programmering

0
21

Microsoft har som mål å bringe sin koding ferdigheter til å bære på biotech, med mål om å bygge en ende-til-ende-plattform for programmering biologi levende celler for å bedre produsere nye medisiner, og potensielt materialer som kan være anvendelig i en rekke bransjer.

Tech giant ‘s Station B research team—basert på Microsoft Research’ s første “våt” molecular biology laboratory, som ligger i Cambridge, STORBRITANNIA—er samarbeidet med en trio som representerer bransjen, tech og akademia: celle-og genterapi produsenten Oxford Biomedica, og lab software developer Synthace og Princeton University.

“Programmering i biologi har potensial til å løse noen av verdens tøffeste problemer i medisinen, og for å legge grunnlaget for en fremtidig bioøkonomi basert på bærekraftig teknologi,” Andrew Phillips, Microsoft ‘ s biologiske beregning hodet, sa i en uttalelse.

Microsofts nye satsing følger over et tiår med forskning på behandling av informasjon fra biologiske systemer, selskapet som er beskrevet, med prosjektets struktur speiling sin Stasjon Q team og jobbe i quantum computing.

Med Oxford Biomedica, Microsoft håp sin plattform vil gi bedre kapasitet og renhet av viral vektor levering systemer for gen-terapi, bidra til å redusere kostnaden av varer gjennom maskinlæring og cloud computing.

Oxford vil bidra store datasett for analyse for de første to-årig samarbeid, mens forskerne utvikle seg i silico-modeller av biologiske prosesser som brukes i industrien.

“Det bygger på digitale rammeverket initiativ, etablert i 2018, og arbeidet er i gang i vårt samarbeid med Synthace til å raskt og fleksibelt design, simulere og utføre komplekse eksperimentell design for å utvikle neste generasjon produksjonsprosesser, blant annet med stabil produsent celle linjer for lentiviral vektorer,” sa Jason Slingsby, forretningssjef av Oxford Biomedica, som har en kontrakt med Novartis til å levere vektor materiale for sin Kymriah genterapi.

I tillegg er det tidligere Universitetet i Oxford spinout er å utvikle produkter for Parkinson ‘ s sykdom i samarbeid med Axovant, så vel som i oftalmologi med Sanofi, blant andre.

Synthace vil også bidra til Stasjon B utvikle programvare for å kjøre reproduserbare eksperimenter på tvers av en rekke automatiserte lab-enheter, samt trappe opp data generasjon innsats i dataassistert biologi.

I mellomtiden, Princeton University vil gjelde Stasjon B plattformen mot forståelse av bakterielle biofilm, som kan spille roller i infeksjon, overføring og antimikrobiell resistens.

Som Stasjon B første akademiske partner, Princeton forskere vil teste proteiner produsert av kolera bakterier til å danne biofilm, som gjør sykdommen til å vokse nesten hvor som helst, og bekjempe behandlinger. Ved genetisk programmering forskjellige proteiner til å lyse opp, vil de være i stand til å måle hvordan og hvor de er produsert, samt katalog og bygge modeller av deres komponenter.

Dette følger passer blant annet til store bedrifter som ønsker å legge til bio tech, med det liker av Apple, Google og IBM alle å prøve seg i biologi, enten på egen hånd eller sammen med eller finansiering av opp-og-kommende startups i områder som aldring eller kreft.