Oppstart Tiburio nabs Avrobio executive Kreher som medisinsk sjef

0
21

Bare to måneder etter å øke $31 millioner kroner i en serie A-runden, Tiburio Therapeutics er å kaste bort noe tid i å få sine ledere i orden, nabbing Avrobio tidligere chief medical officer Nerissa Kreher, M. D., som sin egen.

Stoffet accelerator Cydan avduket Tiburio i januar med par av klinisk-scenen forbindelser lisensiert fra Ipsen, som inkluderer TBR-760, dopamin-somatostatin chimeric molekyl som har vist seg å hemme NFPA celleproliferasjon, samt TBR-065, som selskapet er å utvikle for “flere sjeldne endokrine tilstander,” det fortalte oss under den formelle lanseringen i begynnelsen av året.

Dette er et stort få for en så liten og små selskap. Kreher også serveres stints på Zafgen og Shire, for å nevne noen.

Kreher førte også til at alle kliniske utvikling og klinisk virksomhet for flere globale sjelden sykdom programmer, inkludert programmer for Fabry og Gaucher sykdom, blant annet på Avrobio. Hun blir nå CMO på Tiburio, en rolle som nylig er opprettet for henne, med fokus på behandlinger for sjeldne nevroendokrine svulster og endokrine sykdommer.

I oktober i fjor, deler i sin tidligere selskapet ble halvert når Avrobio rapporterte resultater fra de tre første pasientene på sin Fabry sykdom genterapi, selv om man var i stand til å bli avvent av enzyme replacement therapy.

Selv om det var tegn på effektivitet og en akseptabel sikkerhet profil med AVR-RD-01, investorer ble skremt av en jevn nedgang i vektor kopier nummer i perifert blod i månedene etter one-off administrasjon av behandlingen. Aksjer i selskapet stengt 52%.

RELATERT: Avrobio innlegg oppmuntrende oppdatering for Fabry genterapi fase 1, 2 forsøk

“Vi er veldig heldige som har Nerissa bli med Tiburio gitt henne klinisk kompetanse i endokrinologi og bred erfaring med å lede utvikling av klinisk-scenen programmer for sjeldne sykdommer på noen av de mest anerkjente selskapene i bransjen,” sa Abraham, N. Ceesay, administrerende DIREKTØR i Tiburio.

“Gjennom hele sin karriere, har hun vist enorm dedikasjon til den sjeldne sykdommen lokalsamfunn hun er servert. Vi ser frem til hennes lederskap og kompetanse utvikler våre lede programmet med TBR-760 inn i en Fase 2-studie for pasienter med ikke-fungerende hypofysen leveradenom i andre halvdel av 2019.”

Kreher lagt til: “jeg er begeistret over å bli med på laget og bidra til selskapet forhånd hva vi håper vil være den første ikke-invasiv og effektiv behandling for pasienter som lider av disse ødeleggende og liv-altering hypofysesvulster.”