Trump økonomiske plan setter presse på NIH, øker FDA

0
22

President Trump ‘s budsjettforslag for 2020 er i, søker en cut for National Institutes of Health (NIH) for tredje år på rad, men en økning i FDA’ s økonomi.

Planen er å tildele $35.4 milliarder kroner for NIH—estimert til å ligge et sted mellom $4.5 og $6 milliarder kroner mindre enn i den nåværende finansielle års—og er ledsaget av andre kutt, inkludert en $1 milliard reduksjon for National Science Foundation (NSF).

Blant de største taperne i NIH er National Cancer Institute, som ville se $900 millioner skåret ut av sitt budsjett til $5.2 milliarder kroner, og National Institute of Allergy og Smittsomme Sykdommer (NIAID), som ville få $4.75 milliarder kroner, en nedgang på $750 millioner kroner, ifølge en Helse-og sosialtjenestene dokument (PDF).

Flyttingen har blitt angrepet av forskningsinstitusjoner, inkludert American Association of Immunologer, som sier (PDF) at den foreslåtte kuttet “ville herje viktig forskning har til hensikt å forebygge, behandle og kurere utallige sykdommer, i en del av finansieringen 2,824 færre forskningsprosjekt tilskudd og kutte kort arbeidet med mange dyktige og engasjerte forskere.”

Kritikere er incensed at kuttene til NIH kommer sammen med en 5% økning i forsvaret utgifter pluss en $8,6 milliarder anmodning om finansiering av den Meksikanske grensen veggen.

“Til syvende og sist, presidentens forslag $2.7 milliarder i utgiftskutt vil la nation mindre sunn og mindre trygge, sier Benjamin Corb, informasjon og samfunnskontakt direktør for American Society for Biokjemi og Molekylær Biologi (ASBMB).

“Samtidig som det er viktig å takle det føderale budsjettunderskuddet og balansere budsjetter, forskningsmiljøer bør ikke skulder som byrde.”

Å være tydelig, administrasjonens budsjettforslag har ingen rettslig stilling og er ofte revet opp av Kongressen, med massevis av motstand forventet denne gangen med Demokratene i kommando av Huset. I de siste to årene, tilsvarende NIH finansiering kutte forespørsler ikke har gjort det gjennom takket være tverrpolitisk støtte for byrået, med Kongressen faktisk enige om å øke bevilgningene som er gjort tilgjengelig.

Likevel, FDA gjør heller bedre i Trump ‘ s plan, med et totalt budsjett på $6.1 milliarder kroner fra oktober at i henhold til forslag er en $643 millioner kroner på skatte-2019. Fordelingen inkluderer $55 millioner kroner for å støtte etatens innsats for å dempe opioid-epidemien, og en annen $55 millioner kroner for å fremme digital healthcare technologies.

Støttegruppe Alliansen for en Sterkere FDA sier det er “ganske fornøyd” med den foreslåtte økningen i bevilges midler til regulator, selv om det setter økning fra året før på en mindre figur av $362 millioner kroner, netto av eksisterende og foreslåtte brukeren avgifter.

Likevel, det ville hjelpe “utleie behov for vitenskapelig personell til å utføre FDA er langt-alt misjon,” det gjør.

Budsjett forslaget også omfatter $291 millioner kroner for et initiativ for å avslutte HIV i USA innen 2030 og ekstra penger til å bekjempe opioid-epidemien, selv om en tenke-tank—Senteret på Økonomiske og Politiske Prioriteringer—krav disse initiativene vil bli undergravd av omfattende endringer i Medicare og Medicaid-programmer “at personer med disse betingelser må få omsorg.”

Trump planlegger ser utgifter på Medicare og Medicaid trimmet av $818 milliarder og $1.5 billioner henholdsvis i løpet av de neste 10 årene, og en rekke tiltak som kan påvirke biopharma industrien ved å sette press på narkotika priser.

Som inkluderer:

  • Ta av lokket på Medicaid produsenten narkotika rabatter.
  • Slik at Medicaid-programmer til å forhandle bedøve priser direkte med produsenter.
  • En rekke tiltak for å oppmuntre generisk legemiddel bruk og hindre merkevare eiere blokkere godkjenninger gjennom statsborger begjæring.
  • Tildekking betaling for Medicare Del B narkotika til konsumprisindeksen snarere enn helsesektoren inflasjonen.