BioNTech linjer opp til $800 Nasdaq IPO til drivstoff mRNA R&D: Reuters

0
18

BioNTech er lining opp en Nasdaq IPO som kan høyne med $800 millioner, ifølge Reuters. Den tyske mRNA-spesialist er angivelig planlegging til drivstoff sin cash-intensiv planer av følgende rival Moderna til offentlige markeder.

Siterer anonyme kilder, Reuters rapporterer at BioNTech har beholdt Bank of America og JPMorgan med utsikt til notering på Nasdaq rundt årsskiftet. Den gjeldende planen er å reise opp til $800 millioner kroner ved en verdivurdering av $4 milliarder kroner. Hvis BioNTech treffer disse tallene, det vil blåse Moderna ‘ s record-breaking IPO ut av vannet, men uten å komme nær verdivurdering av sin rival.

Vilkårene og tidspunktet for tilbudet kan endres, men utsiktene til BioNTech søker å heve en stor sum på Nasdaq har blitt sannsynlig for noen tid. BioNTech stille vokste til en stor bioteknologi ved hjelp av kontanter fra Thomas og Andreas Struengmann, milliardærer som har gjort penger på å selge Hexal til Novartis, men utvidet sin investor syndicate gjennom en serie En runde i starten av siste år.

Investorer inkludert Redmile Gruppe, Janus Henderson Investorer, Invus og Troskap Forvaltning Og Forskning Selskapet deltok i $270 millioner serie A-runden, som verdsettes BioNTech på rundt $2.3 milliarder kroner. Factoring i alle kilder av penger, inkludert en $310 millioner kroner forhånd fra Genentech, serie A tok den totale trukket inn ved BioNTech opp mot $1 milliard.

De trapper opp av BioNTech er finansieringsbehov som sin kliniske kreft kandidater forhånd, og, kanskje mest pertinently, bygger ut sin produksjon infrastruktur for å støtte dem betyr en IPO har vært et sannsynlig utfall siden serien En, om ikke tidligere.

Vurderer overlapp mellom Reuters’ rapport og siste måneds Bloomberg artikkelen—som sagt en 2019 tilbud på en $5 milliarder verdivurdering var på kortene—det nå ser ut som BioNTech er ruste opp for sine lange-forventet IPO.

Siste IPOs foreslår at vinduet er åpent for BioNTech, men historien viser investor sentiment kan endres raskt. I 2015, IPO vinduet var vidåpne for de ni første månedene av året, bare for en tweet by presidentkandidat Hillary Clinton til å smelle det stengt. Hvis noe lignende skjer ved en tilsvarende punkt i 2020 valget rase, BioNTech kan streve med å få en BØRSNOTERING av bakken.