Karuna ansetter en annen ex-Lilly forsker i oppdrag å gjenopplive Alzheimers narkotika

0
20

Christian Felder, har sluttet seg til Karuna Legemidler som VP of discovery forskning. Avtalen gjenforenes Felder med xanomeline, en gang mislyktes Alzheimers sykdom stoff han bidro selv om tidlig i utviklingen, mens på Eli Lilly.

Lilly tok xanomeline dypt inn i klinikken på 1990-tallet, noe som ga et bevis på at M1-agonist forbedrer erkjennelse langs veien, bare for sikkerhets-data for å hente den styrter til å stoppe opp. Med mer enn halvparten av deltakerne i høy dose arm av en studie som dropper ut—og for å skape mer selektiv, mindre giftige varianter floundering—xanomeline landet på program scrapheap.

Rundt 20 år senere, teamet bak Karuna klekket ut en plan for å gjenopplive xanomeline ved hjelp av et annet medikament for å motvirke effektene utenfor hjernen. Steven Paul, Salvie og Voyager co-grunnlegger som jobbet på xanomeline på Lilly, kom om bord som KONSERNSJEF og investorer forpliktet $42 millioner kroner.

Nå, Karuna har ansatt et annet medlem av den opprinnelige xanomeline utvikling team. Felder tilbrakt 21 år på Lilly. I løpet av sin karriere, Felder har publisert flere titalls artikler om muskarine reseptorer og medikamenter som retter seg mot dem, inkludert xanomeline. På Karuna, Felder vil få en ny sjanse til å bruke sin omfattende kunnskap om M1 og GPCRs mer generelt for å bidra til å få et Alzheimers stoffet til markedet.

At prospektet ledet Paulus til å overtale Felder å bli legemiddelindustrien rundt et år etter at han forlot Lilly og tok opp en post i akademia.

“Chris var instrumental i den tidlige utviklingen av xanomeline på Eli Lilly & Co. Hans rike nevrologiske og psykiatriske drug discovery erfaring som vil være verdifull når vi videreføre og utvide vår rørledning,” Paulus sa i en uttalelse.

Karuna avduket nyheter av Felder er avtale sammen med detaljer om markedsføring av Giorgio Attardo til stillingen som VP for kjemi, produksjon og kontroller og preklinisk utvikling. Attardo sluttet Karuna fra Lilly datterselskap Ivrig Radiopharmaceuticals i Mai. På Avid, Attardo avansert CNS imaging midler til klinisk utvikling.