C4 poaches nye MARKEDSDIREKTØREN etter signering $900 METER klinisk utvikling tilbyr med Roche

0
20

C4 Therapeutics har ansatt Adam Krystall, M. D., Ph. D., senior direktør i Novartis Institutt for Biomedisinsk Forskning, til å bli sin nye medisinsk sjef og hjelpe bære sitt målrettede protein degraders nærmere til klinikken.

Mens noen av detaljene i C4 arbeid, på konkrete mål og lignende, har blitt holdt tett til brystet, den tidligere Voldsom 15 vinneren har etablert samarbeid med Roche, Calico og sist Biogen—med en avtale innsatt i januar totalt opp til $415 millioner kroner for å forske på nevrodegenerativ sykdommer som Alzheimers og Parkinsons sykdom.

C4-plattform har som mål å utvikle små-molekylet behandlinger som utnytter kroppens naturlig forekommende trasé for å demontere og fjerne proteiner i cellen. Ved merking sykdom som forårsaker proteiner for riving av cellens egne proteasomes, selskapet har som mål å nå klasser mål som har vært vanskelig å nå med tradisjonelle midler.

Kurs

BioBasics: Biotech For Legfolk

BioBasics: Biotech for legfolk er en to-dagers kurs for de som ønsker å bedre forstå vitenskapen kjøring bransjen. Kurset starter med grunnleggende vitenskapelige konsepter og raskt går inn i årsakene til genetiske og smittsom sykdom og terapeutiske strategier som brukes for å redusere sykdom. De siste nyvinningene i immunotherapies, genterapi, checkpoint-hemmere, BIL-T og mer, er forklart.

Registrer Deg Nå

Under den nye Biogen tilbyr, C4 vil bistå i å forske på mulige nevrologiske mål, og Biogen vil forhånd kandidater for utvikling og potensial for kommersialisering. Den Store Biotech sa det forventer å starte ved å bruke $15 millioner til $25 millioner kroner på fou for prosjektet.

RELATERT: C4 Therapeutics fremmer chief science offiser til administrerende DIREKTØR

I mellomtiden, selskapets fem-års-avtale med Alfabetet og Google er svært hemmelighetsfull miljø-og biovitenskap arm Calico er fokusert på sykdommer som er relatert til aldring og livsløp, inkludert kreft. At partnerskap er også basert på preklinisk forskning, med Calico håndtering av eventuelle kliniske utvikling og kommersialisering i fremtiden.

C4 også re-upped sine $750 millioner samarbeid med Roche på toppen av året, noe som hadde vært først undertegnet i begynnelsen av 2016 kort tid etter C4 ‘ s grunnlegger og spinn-ut fra Dana-Farber Cancer Institute.

RELATERT: FierceBiotech er 2016 Voldsom 15 | C4 Therapeutics

De nye vilkårene inkluderer et fokus på andre kreft behandlinger, og sjansen for C4 til å ta ledelsen tidlig på klinisk utvikling for spesifikke programmer. Etter å ha nådd visse milepæler, Roche vil ha eksklusiv, verdensomspennende alternativer for å fortsette bedøve utvikling, mens C4 vil ha muligheten til co-utvikle og co-markedsfører produktet i USA

Det er der Krystall kommer inn. Før hans tid i Novartis, hvor han hjalp til med å føre til tidlig utvikling av programmer i onkologi, Crystal var en medisinsk onkolog ved Massachusetts General Hospital forsker motstand mot målrettet terapi.

I henhold til C4, new deal med Roche inneholder “en betydelig forhånd betaling og kortsiktige prekliniske milepæler,” samt royalties og fremtidige kliniske, regulatoriske og kommersielle milepælsbetalinger som kan nå over $900 millioner kroner.