Ny innsikt oppstår i et forsøk på å gjenbruke Novartis’ kreft stoffet Tasigna i Parkinson ‘ s sykdom

0
20

Et forskerteam ved Georgetown University Medical Center tidligere ombygginger Novartis’ blod kreft stoffet Tasigna for Parkinson ‘ s sykdom, og skrudd opp lovende resultater i en prekliniske musen studie og i en liten gruppe pasienter. Nå, de har kommet tilbake med ytterligere innsikt i hvordan stoffet virker i mennesker med Parkinson.

En farmakologi analyse av 75 Parkinson pasienter som for tiden deltar i en fase 2-studie viste at Tasigna kan redusere nivåer av giftig alpha-synuclein protein klumper som er kjennetegnet av sykdom. Det øker nivået av dopamin i pasienter’ hoder. Georgetown team rapporterte sine funn i tidsskriftet Farmakologi Forskning Og Perspektiver.

Tasigna (nilotinib) er godkjent av FDA som behandling for kronisk myelogen leukemi. Det er ment å være gitt to ganger daglig i en anbefalt dose på så mye som 400 mg for voksne. I Parkinson-studien, Georgetown har forskere funnet at stoffet kan forbedre Parkinson ‘ s biomarkører ved en lavere dose.

Kurs

BioBasics: Biotech For Legfolk

BioBasics: Biotech for legfolk er en to-dagers kurs for de som ønsker å bedre forstå vitenskapen kjøring bransjen. Kurset starter med grunnleggende vitenskapelige konsepter og raskt går inn i årsakene til genetiske og smittsom sykdom og terapeutiske strategier som brukes for å redusere sykdom. De siste nyvinningene i immunotherapies, genterapi, checkpoint-hemmere, BIL-T og mer, er forklart.

Registrer Deg Nå

Teamet, ledet av Charbel Moussa, første gang påvist Tasigna er anti-neurodegeneration potensial i 2013, testing stoffet i mus som over-express alpha-synuclein. Når et protein folder på feil måte, kan det blokkere hjernen fra å slippe nevrotransmittere som dopamin fra små lagring blemmer. At tap av dopamin kan føre til motoriske symptomer som nedsatt koordinasjon som er vanligvis sett i Parkinson.

Etter musen forsøket viste at Tasigna kunne bidra til å fjerne skadelige opphopning av alfa-synuclein og bedre bevegelse, Moussa og kolleger har flyttet til en liten studie av 12 personer med fremskreden Parkinson eller demens med Lewy legemer. Observert forbedringer i motoren fungerer og kognitive utfall, i henhold til 2016 rapport i Journal of Parkinson ‘ s Sykdom. Men i en lederartikkel som løp ved siden av det, kritikerne advarte om at den lille eksempel størrelse og manglende kontroll gruppe gjort det umulig å utelukke en placebo effekt.

RELATERT: Novartis kreft narkotika for å bli testet for Parkinson ‘ s sykdom

I samarbeid med Michael J. Fox Foundation og andre, Georgetown forskere startet større fase 2-studie. Mens det primære målet var å finne ut sikkerheten av Tasigna, forskere søkte også pasientenes cerebrospinalvæsken (CSF) for spor av Parkinson ‘ s biomarkører. De målte nivåer av 3,4-Dihydroxyphenylacetic syre (DOPAC) og homovanillic syre (HVA) i CSF. Fordi disse molekylene er produsert når dopamin er metabolisert, de kunne indikere hvor mye dopamin ble brukt i hjernen.

Pasientene ble delt inn i fem grupper som fikk Tasigna på 150 mg, 200 mg, 300 mg eller 400 mg eller placebo. Etter en enkelt dose av Tasigna, har forskere funnet høyere nivåer av DOPAC og HVA enn det som var sett i kontrollgruppen.

“Når stoffet er brukt, nivåer av disse sammenbrudd molekyler raskt stige,” Moussa sa i en uttalelse. “Dette er spennende fordi denne typen potensiell behandling for Parkinsons vil kunne øke bruk av pasientens egne dopamin i stedet for å bruke eller med jevne mellomrom for å øke stoffer som etterligner dopamin.”

Videre, Tasigna på 200 mg—som team funnet å være den optimale dosen for å heve DOPAC og HVA—også betydelig økt nivå av TREM-2 i det sentrale nervesystemet. På grunn av TREM2 er anti-inflammatorisk rolle i hjernen, og noen har antydet at det kunne målrette misfolded alpha-synuclein og annen skadelig plakk i nevrodegenerativ lidelser.

Andre forskere er også å undersøke mulige nye anvendelser av godkjente legemidler i neurodegeneration. Et team ved University College London, for eksempel, tidligere viste at GLP-1 reseptor agonist exenatide, som er den aktive ingrediensen i AstraZeneca er Byetta og Bydureon for Type 2 diabetes, som også forbedret motor funksjoner i noen Parkinson-pasienter.

Fernando Hedenske, rektor etterforsker av Tasigna fase 2 trial og første forfatter av papiret sa funnene tyder på at Novartis stoffet kan redusere beskytte dopamin-sekresjon nevroner. Men hvordan det kan bli oversatt til kliniske utfall, gjenstår å se. Rettssaken er ventet å være ferdig i midten av 2020, i henhold til en notering på ClinicalTrials.gov.