Esperion aandelen yo-yo als NEJM papieren bagatelliseren kanker overlijden gegevens

0
21

Een NEJM papier en redactie op bempedoic zuur reageerden zorgen dat de veiligheid van problemen zal ontsporen Esperion Therapeutics’ inspanningen om de cholesterol geneesmiddel op de markt. De publicaties kant met Esperion de interpretatie die de onbalans in sterfgevallen ten gevolge van kanker is een kans vinden.

Wanneer Esperion geplaatst fase 3 gegevens op de ATP-citraat lyase remmer bempedoic zuur vorig jaar, beleggers keek langs de gegevens over de werkzaamheid en weet een veiligheid-signaal. Specifiek, 13 mensen in het behandelingstraject is overleden, vergeleken met twee mensen in de kleinere controle-arm. De onbalans zorgen geuit dat de regelgevers zou vragen om een andere proef-of uiteindelijk blok Esperion de weg naar de markt helemaal.

Esperion was meer optimistisch te merken dat slechts 15 van de 2,230 ingeschreven patiënten in de studie is overleden en het argument dat het gebrek aan evenwicht—met inbegrip van details, zoals de uiteenlopende tarieven van sterfgevallen door kanker werden kans bevindingen, eerder dan rode vlaggen over de veiligheid van bempedoic zuur.

Opleiding

BioBasics: Biotech Voor De Niet-Wetenschapper

BioBasics: Biotech voor de Niet-Wetenschapper is een twee-daagse cursus voor degenen die een beter inzicht willen krijgen in de wetenschap het besturen van de industrie. De cursus begint met de fundamentele wetenschappelijke concepten en snel duikt in de oorzaken van erfelijke en besmettelijke ziekte en de therapeutische strategieën gebruikt om te verzachten en vaatziekten. De nieuwste innovaties in immunotherapies, gentherapie, checkpoint-remmers, AUTO-T en meer worden uitgelegd.

Nu Registreren

Publicaties in NEJM hebben bereikt vergelijkbare conclusies. Het schrijven van de proef, waarin Esperion directeur van klinische ontwikkeling tussen auteurs, verklaarde dat “de waargenomen verstoringen van het evenwicht in het aantal sterfgevallen door kanker zijn waarschijnlijk de kans op het vinden.” Die conclusie wordt ondersteund door het feit dat het aantal sterfgevallen door kanker zijn opgetreden gedurende het hele proces en de balans in niet-fatale neoplasmata tussen de armen.

In een begeleidend redactioneel, de Universiteit van Oxford Michael Holmes betoogd dat terwijl de dood onbalans is “potentieel alarmerend,” de 95% – betrouwbaarheidsintervallen maakt “het relatieve risico waarden vrijwel zinloos.” Als de FDA bereikt een vergelijkbare conclusie, bempedoic zuur zou kunnen winnen goedkeuring begin volgend jaar.

De gegeven interpretatie in NEJM aangeboden steun te waarnemers die vrezen voor de dood onbalans zal blokkeren Esperion de weg naar de markt. Jefferies analist Michael Yee schreef dat de publicaties “moeten weerleggen achtergebleven argumenten” over de veiligheid van het geneesmiddel.

Esperion aandelen in eerste instantie steeg met 7% op de achterkant van de publicaties, hoewel de voorraad blijft goed neer op de niveaus van het hit voor de fase 3-gegevens verwijderd. Later donderdag ochtend werden aandelen in het rood met ongeveer 7%.