Kasterne & Ladders—Novartis’ Sandoz chief kommer ut, drivstoff spin og salg rykter

0
20


Velkommen til denne ukens Kasterne & Stiger, vår roundup av hirings, blitsbruk og retirings i hele bransjen. Vennligst send good word—eller dårlig—fra butikk til Conor Hale, og vi har det her på slutten av hver uke.

Novartis’ Sandoz chief kommer ut, drivstoff spin og salg rykter


Sandoz
KONSERNSJEF Richard Francis vil gå ned 31. Mars.

Novartis administrerende DIREKTØR Vas Narasimhan sa i januar at Big Pharma er fokusert på “de-integrering” av copycat drugmaker Sandoz fra resten av sin virksomhet, men Francis’ tidlig avreise har fornyet spekulasjoner rundt en eventuell spin-eller salgs—rykter Novartis har gjentatte ganger forsøkt å ta knekken på. Etter å ha virket som Sandoz er administrerende DIREKTØR fra 2014, Richards sa at han er spent på overhaling, men at “en flere års lang reise som jeg ikke kan forplikte seg til,” og forlater for personlige grunner. På en kvartalsvis inntjening samtale tidligere i år, Narasimhan sa selskapet vurderer generiske serien “en integrert del av Novartis.” Men det å “transformere virksomheten,” Novartis tar sikte på å gjøre Sandoz en autonom enhet i løpet av de neste 18 månedene. FiercePharma

Kurs

BioBasics: Biotech For Legfolk

BioBasics: Biotech for legfolk er en to-dagers kurs for de som ønsker å bedre forstå vitenskapen kjøring bransjen. Kurset starter med grunnleggende vitenskapelige konsepter og raskt går inn i årsakene til genetiske og smittsom sykdom og terapeutiske strategier som brukes for å redusere sykdom. De siste nyvinningene i immunotherapies, genterapi, checkpoint-hemmere, BIL-T og mer, er forklart.

Registrer Deg Nå

NCI Direktør Ned Sharpless å være midlertidig FDA commissioner


FDA
NCI Direktør Ned Sharpless, M. D., vil fylle i så FDA sjef.

Følgende FDA Commissioner Scott Gottlieb er kunngjøringen i forrige uke at han vil trekke seg fra stillingen i begynnelsen av April, biopharma industrien har pustet lettet ut med Trumf-administrasjonens plukke av Sharpless til å tjene i mellomtiden. I et notat til investorer med tittelen “Katastrofe Avverget,” Piper Jaffray analytikere beskrevet Sharpless som en lang tid insider og lege/forsker, og sa at de tror han vil fortsette FDA på sin løpet av økt effektivitet. I tillegg Sharpless er ikke fremmed for å FDA, og arbeider tett på flere initiativer som leder av NCI. Hans avtale kan bety mer tverrfaglig samarbeid mellom den føderale regjeringens viktigste medisinsk forskning og innovasjon arm og sin industri-regulator. FierceBiotech | FiercePharma

C4 poaches nye MARKEDSDIREKTØREN etter signering $900 METER klinisk utvikling tilbyr med Roche


C4 Therapeutics
Adam Krystall, M. D., Ph. D., vil bli den nye medisinsk sjef.

Tidligere senior direktør i Novartis Institutt for Biomedisinsk Forskning, Krystall vil hjelpe bære den tidligere Voldsom 15 vinneren er rettet protein degraders nærmere til klinikken. C4 har innsatt samarbeid med Roche, Calico og sist Biogen, som for det meste fokusert på prekliniske arbeid. Men i januar, Roche re-upped sine tidligere $750 millioner discovery tilbyr en potensielt $900 millioner prosjekt som kunne se C4 ta sin egen lille-molekyler i tidlig klinisk utvikling. FierceBiotech

Karuna ansetter en annen ex-Lilly forsker i oppdrag å gjenopplive CNS bedøve


Karuna Legemidler
Christian Felder sluttet som VP of discovery forskning.

Felder utnevnte ham gjenforenes med xanomeline, en gang mislyktes Alzheimers sykdom stoff han hjulpet gjennom tidlig utvikling på det Store Biotech, som hadde brakt M1-agonist dypt inn i klinikken på 1990-tallet. Selv om dens giftighet slutt henvises det til program scrapheap, Karuna har klekket ut en plan for 20 år på å koble det sammen med et stoff som kan motvirke effektene utenfor hjernen. På Lilly, Felder tilbrakt 21 år som stipendiat, publisering titalls artikler om muskarine reseptorer og medikamenter som retter seg mot dem, inkludert xanomeline. FierceBiotech

> Tiburio Therapeutics har kokt Avrobio tidligere chief medical officer, Nerissa Kreher, M. D., for å tjene som sin egen CMO bare to måneder etter å øke $31 millioner kroner i en serie A. Tiburio ble avduket i januar med to kliniske stadium forbindelser lisensiert fra Ipsen, med sikte på å hemmer celleproliferasjon, samt flere sjeldne endokrine forhold. FierceBiotech

> Francine Kaufman, M. D., tidligere president i the American Diabetes Association og sist CMO for Medtronic Diabetes, har sluttet seg kontinuerlig glukose overvåke utvikler Senseonics som sin MARKEDSDIREKTØREN. Selskapet håper å støtte den AMERIKANSKE kommersialisering av implanterbare, 90-dagers Eversense CGM-systemet, som sparket i gang i fjor sommer. FierceMedTech

> Immusoft s chief scientific officer, Jason Fontenot, Ph. D., har sluttet seg Sangamo Therapeutics som senior vice president of cell therapy, til å føre tilsyn med sin BIL-T immunologi rørledning og samarbeid med Sanofi og Gilead er Kite Pharma. Før Immusoft, Fontenot på vei opp utforskende forskning på Juno Therapeutics, og var som gruppeleder i immunologi avdeling på Biogen. Utgivelse

> Lang tid leder av hjerte medisin ved Ohio State University, William Abraham, M. D., har sluttet seg tidlig stadium devicemaker V-Bølgen som medisinsk sjef. V-Bølge er å utvikle et minimalt invasive, implanterbare shunt som behandler avansert hjerte svikt ved å knytte de to atrium i hjertet, og regulere atrial press. Utgivelse

> William Hodder har sluttet seg til målrettet-bedøve oppstart Escient Legemidler som forretningssjef. Hodder var tidligere DIREKTØR for forretningsutvikling på Hovedpersonen Therapeutics, VP business development i FibroGen og co-grunnlegger og CEO av Trenovus. Utgivelse

> iOnctura har kalt Michael Lahn å være dens medisinsk sjef og fremmet hodet av translational research og tidlige utvikling, Zoë Johnson, chief scientific officer. Lahn blir iOnctura fra Incyte hvor han ledet opp klinisk utvikling for Europa. Utgivelse

> Type 2 diabetes programmet utvikleren Virta Helse har brakt på Derek Newell som leder av kommersielle og Lucia Guillory som leder av mennesker. Newell var tidligere direktør og president av Castlight Helse og administrerende DIREKTØR i Jiff, mens Guillory føre menneskelige ressurser i Patreon. Utgivelse

> Nevrodegenerativ sykdom devicemaker EnClear Terapi har ansatt Kevin Kalish som VP of R&D, sammen ca $2 millioner kroner i nye frø finansiering. Kalish har hatt flere roller ved Medtronic, Boston Scientific og Johnson & Johnson. Utgivelse