Met behulp van Pfizer roken-stopzetting van de behandeling Chantix controle neuronen for drug research

0
14

Wetenschappers hebben met behulp van niet-invasieve methoden om selectief controle van cellulaire activiteit in het medisch onderzoek. Nu een team, dat wordt geleid door onderzoekers van het Howard Hughes Medical Institute heeft geïdentificeerd Pfizer nicotine-verslaving medicijn Chantix als een chemische schakelaar die kan helpen de controle van neuronen, een systeem dat ze geloven kon nauwkeurige behandelingen voor neurologische aandoeningen.

Na het zoeken via verschillende FDA-goedgekeurde medicijnen, de Howard Hughes-led-team dat Chantix (varenicline) kan binden aan eiwitten, uitgedrukt in bepaalde groepen van neuronen. Met die kennis kunnen de wetenschappers met succes gemanipuleerd gerichte neuronen in levende muizen en apen en de dieren’ gedrag, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Science.

De aanpak is gebaseerd op een techniek die bekend staat als chemogenetics. Het werkt door het engineering macromoleculen die kunnen interageren met bepaalde buitenlandse kleine moleculen te beïnvloeden de activiteit van de cellen. Meestal, in de neurowetenschappen, virale vectoren codering die eiwitten worden geleverd in specifieke hersengebieden. Eenmaal uitgedrukt, kunnen ze worden uitsluitend geactiveerd door kleine moleculen en activeren of remmen neuronale activiteiten.

Opleiding

BioBasics: Biotech Voor De Niet-Wetenschapper

BioBasics: Biotech voor de Niet-Wetenschapper is een twee-daagse cursus voor degenen die een beter inzicht willen krijgen in de wetenschap het besturen van de industrie. De cursus begint met de fundamentele wetenschappelijke concepten en snel duikt in de oorzaken van erfelijke en besmettelijke ziekte en de therapeutische strategieën gebruikt om te verzachten en vaatziekten. De nieuwste innovaties in immunotherapies, gentherapie, checkpoint-remmers, AUTO-T en meer worden uitgelegd.

Nu Registreren

Chemogenetic tools hebben aan populariteit gewonnen hebben in het medisch onderzoek, omdat ze kunnen helpen wetenschappers niet-invasieve wijze de controle en het onderzoek cell signaling in levende dieren. Columbia University spin-out Kallyope, die verzameld $66 miljoen in de B-serie afgelopen februari, is het gebruik van chemogenetics te helpen in kaart te brengen gut-brain-interacties voor aanwijzingen van therapeutische doelen op verschillende ziekten, waaronder de ziekte van Parkinson. Onlangs Coda met de grootste omzet is met behulp van de technologie in een meer directe therapeutische manier te ontwikkelen gen therapieën die kunnen worden in-en uitgeschakeld.

Een populaire methode houdt in G eiwit-paar-receptoren (GPCRs), die het celoppervlak receptoren die verantwoordelijk zijn voor de overdracht van signalen. Maar zover is het kleine molecule geneesmiddelen die zijn gebruikt om de vergrendeling op hen hebben aangetoond bijwerkingen die hen ongeschikt voor menselijk gebruik, volgens de auteurs van de nieuwe Wetenschap papier.

Scott Sternson en collega ‘ s aan het Howard Hughes een systeem ontwikkeld, gebaseerd op ion-kanalen, dat zijn eiwitten die het aansturen van elektrische signalen door de sturing van de stroom van ionen in de hele celmembranen. Om het vinden van de beste kleine-molecule-partner die zowel krachtig en veilig, het team gescreend 44 klinisch gebruikt drugs, en Chantix naar voren als de beste kandidaat.

GERELATEERD: Coda lanceert met de grootste omzet met $19M om te bouwen ‘tunable’ gentherapie

Vervolgens hebben de onderzoekers een verbetering van de structuur van twee ionkanaal-eiwitten om ze meer gevoelig voor Chantix. Ze zijn ook ontworpen Chantix analogen die krachtige en die een verbetering van de selectiviteit.

In muizen de onderzoekers gebruikten het platform is om op te treden GABAergic neuronen, waarvan de productie van de neurotransmitter GABA en zijn vaak het doelwit van wetenschappers aan de bestrijding van het centraal zenuwstelsel. De chemogenetic paar met succes veroorzaakte een gedragsverandering in de dieren, het team gemeld. En een vergelijkbaar effect werd waargenomen in resusapen.

“Dit zijn de meest krachtige chemogenetic receptoren beschreven zover,” Sternson zei in een verklaring.” Zelfs lage doses van varenicline—ver onder het niveau dat wordt gebruikt voor het stoppen-met-roken—kan een groot effect heeft op de hersenactiviteit.”

Howard Hughes heeft een licentie Sternson het platform naar een startup genaamd Redpin Therapeutics, die wordt uitgevoerd preklinische studies. In de toekomst zullen de onderzoekers hopen dat de technologie de mogelijkheid om selectief zet cellen aan of uit zou kunnen leiden tot een meer gerichte behandelingen. Bijvoorbeeld, in ernstige epilepsie patiënten, medicijnen die doel problematisch neuronen zou kunnen dienen als een minder invasief alternatief voor chirurgie. Voor pijnbestrijding, drugs kan worden verzonden naar een gewonde gebied in plaats van naar het gehele lichaam, mogelijk het verminderen van verslaving aan pijnstillers, Sternson zei.