Ved hjelp av Pfizer røyke-slutt behandling Chantix å kontrollere nevroner for stoffet forskning

0
47

Forskere har vært bruk av ikke-invasiv metoder for å selektivt styre cellulær aktivitet i medisinsk forskning. Nå har et team ledet av forskere ved Howard Hughes Medical Institute har identifisert Pfizer nikotin-avhengighet narkotika Chantix som en kjemisk bryter som kan bidra til å kontrollere nevroner, et system som de tror kan aktivere presisjon behandlinger for nevrologiske lidelser.

Etter å ha søkt gjennom flere FDA-godkjent medisiner, Howard Hughes-led-team fant at Chantix (vareniklin) kan binde seg til proteiner uttrykt i visse grupper av nerveceller. Med denne kunnskapen, forskere lykkes manipulert målrettet nevroner i live mus og aper og endret dyrenes atferd, ifølge en studie publisert i tidsskriftet Science.

Tilnærmingen er basert på en teknikk kjent som chemogenetics. Det fungerer ved å engineering makromolekyler som kan samhandle med særlig utenlandske små molekyler til å påvirke aktiviteten til cellene. Vanligvis, i nevrovitenskap, virale vektorer koding disse proteinene er levert inn spesifikke hjernen regioner. Uttrykte en gang, de kan være utelukkende aktivert av små molekyler, og aktiver eller hemme neuronal aktiviteter.

Kurs

BioBasics: Biotech For Legfolk

BioBasics: Biotech for legfolk er en to-dagers kurs for de som ønsker å bedre forstå vitenskapen kjøring bransjen. Kurset starter med grunnleggende vitenskapelige konsepter og raskt går inn i årsakene til genetiske og smittsom sykdom og terapeutiske strategier som brukes for å redusere sykdom. De siste nyvinningene i immunotherapies, genterapi, checkpoint-hemmere, BIL-T og mer, er forklart.

Registrer Deg Nå

Chemogenetic verktøy har vunnet popularitet i medisinsk forskning, som de kan hjelpe forskere med ikke-invasiv kontroll og studerer celle signalering i levende dyr. Columbia University spinout Kallyope, som samlet inn $66 millioner kroner i serie B i februar, er ved hjelp av chemogenetics å bidra til å kartlegge gut-hjerne-interaksjoner for ledetråder for terapeutisk siktemål i forskjellige sykdommer, blant annet Parkinson. Nylig lanserte Coda biologisk baserte legemidler er å bruke teknologien på en mer direkte terapeutisk måte—å utvikle genet behandlinger som kan være slått på og av.

En populær metode innebærer G protein-et par reseptorer (GPCRs), som er celle-til-overflate reseptorer som er ansvarlig for signaloverføring. Men så langt er det liten-molekylet medikamenter som har blitt brukt til å klinke til dem har vist bivirkninger som gjør dem uegnet for menneskelig bruk, i henhold til forfatterne av den nye Vitenskapen papir.

Scott Sternson og kolleger ved Howard Hughes utviklet et system basert på ion-tv, som er proteiner som kontrollerer elektriske signaler ved avgrensning strømmen av ioner over cellemembraner. For å finne den beste lille-molekylet partner som er både sterk og trygg, team vist 44 klinisk brukt narkotika, og Chantix dukket opp som den beste kandidaten.

RELATERT: Coda biologisk baserte legemidler starter med $19M å bygge ‘justerbare’ genterapi

Så, forskere forbedret struktur av to ion-kanal proteiner for å gjøre dem mer følsomme for Chantix. De har også utviklet Chantix analogs som er potent og som har bedre selektivitet.

I mus, forskere brukte plattformen til å handle på GABAergic nerveceller som produserer signalstoffet GABA og er ofte målrettet av forskere til å kjempe CNS lidelser. Den chemogenetic par vellykket indusert atferdsmessige endringer i dyr, team rapportert. Og en lignende effekt ble observert i rhesus-aper.

“Disse er de mest potente chemogenetic reseptorer som er beskrevet så langt,” Sternson sa i en uttalelse.” Selv lave doser av vareniklin—godt under nivået som brukes for røykeslutt—kan ha en stor effekt på nevrale aktiviteten.”

Howard Hughes har lisensiert Sternson plattform til en oppstart kalt Redpin Therapeutics, som kjører prekliniske studier. I fremtiden, forskerne håper teknologi’ evne til å velge å slå celler på eller av kan føre til mer målrettet behandling. For eksempel, i alvorlig epilepsi-pasienter, legemidler som er rettet mot problematisk nevroner kan tjene som et mindre inngrep alternativ til kirurgi. For smertebehandling, medisiner kan bli sendt til et skadet område heller enn å hele kroppen, og potensielt redusert avhengighet til smertestillende, Sternson sa.