Aktivera höjer $22 MILJONER för att utöka GSK-3β cancer trial

0
21

Aktivera Therapeutics har höjt $21,7 miljoner för att ta sitt leda onkologi tillgång djupare in i kliniken. B-runda kommer kort efter Påverka doseras den första patienten i en fas 1/2 prövning av glykogen-syntas-kinas‐3 beta (GSK-3β) 9-ING-41.

9-ING-41 är utformade för att binda till GSK-3β, stör cancer vägar i samband med invasionen av tumör celler och motstånd till kemoterapeutiska medel och strålning. I prekliniska tester, intravenös liten molekyl som visade lovande mot sjukdomar inklusive urothelial cancer och renal cell carcinoma, ledande Aktivera för att flytta den till människor i slutet av förra året.

Med Aktivera rapportering “robust” inskrivning i avancerad tumör rättegång, det har vänt sig till investerare för att finansiera utbyggnaden av det kliniska programmet. Kairos Ventures klev upp och, med stöd av DEFTA Partner Tech Kusten Änglar och Bios Partner, körde Påverka till en serie B-runda.

Pengarna kommer att aktivera Aktivera för att utöka fas 1/2 rättegång längre än de fem AMERIKANSKA webbplatser för närvarande inskrivna patienter. Aktivera planer på att lägga till ytterligare U.S. centers och började aktivera platser i Europa.

Säkra serie B pengar också positioner Aktivera för att använda fas 1/2 rättegången som en förutsättning för ytterligare utveckling av den 9-ING-41.

“Vi är också inriktade på att använda den första 1801 studera data för att informera utformningen av 9-ING-41 behandlingar för barn och ungdomar med eldfasta tumörer, med ett initialt fokus på neuroblastom, där 9-ING-41 s prekliniska verksamhet är anmärkningsvärt,” Aktivera Chief Medical Officer Frank Giles sa i ett uttalande.

Intresset för neuroblastom utgår från prekliniska data som släpptes förra året. Studien kopplat 9-ING-41 till ökad neuroblastom celldöd, särskilt när det ges i kombination med kemoterapi läkemedel irinotekan.

Aktivera avser att ytterligare utöka testning av 9-ING-41 genom att stödja utredare som initieras av prövningar. Giles kallas dessa prövningar “hög prioritet” för att Påverka eftersom det syftar till att snabbt få kunskap om hur 9-ING-41 fungerar på människor.