Bedien verhoogt $22M uit te breiden GSK-3β kanker proef

0
98

Bedien Therapeutics heeft verhoogd $21,7 miljoen om de voorsprong oncologie actief dieper in de kliniek. De serie B ronde komt kort na het Bedienen gedoseerd de eerste patiënt in een fase 1/2 proef van glycogeen synthase kinase‐3 beta (GSK-3β) 9-ING-41.

9-ING-41 is ontworpen om te binden aan GSK-3β, het verstoren van kanker paden geassocieerd met de invasie van tumorcellen en de weerstand tegen chemotherapeutica en straling. In preklinische tests, de intraveneuze klein molecuul bleek belofte tegen ziekten, waaronder urothelial kanker en niercelcarcinoom, toonaangevende Bedienen om het te verplaatsen naar de mens, zijn eind vorig jaar.

Met het Aandrijven van de rapportage “robuust” is de inschrijving in de geavanceerde tumor proef draaide zich om naar investeerders voor de financiering van de uitbreiding van het klinische programma. Kairos Ventures opgevoerd en, met de steun van DEFTA Partners, Tech Kust Engelen en Bios Partners, reed het Aandrijven van een serie B-ronde.

Het geld zal inschakelen Bedienen uit te breiden met de fase 1/2 proces meer dan vijf AMERIKAANSE sites op dit moment inschrijven patiënten. Bedien de plannen voor het toevoegen van extra AMERIKAANSE centers en begon het activeren van sites in Europa.

Het beveiligen van de serie B gelden ook posities Bedienen gebruik van de fase 1/2 proces als een startpunt voor de verdere ontwikkeling van de 9-ING-41.

“We zijn ook gericht op het gebruik van de eerste 1801 studie gegevens te geven aan het ontwerp van de 9-ING-41 behandelingen voor kinderen en adolescenten met vuurvaste tumoren, met een initiële focus op neuroblastoom, waar 9-ING-41 de preklinische activiteit is opmerkelijk,” Reageert Chief Medical Officer Frank Giles zei in een verklaring.

Het belang in van een neuroblastoom is onderbouwd door preklinische gegevens vrijgegeven van vorig jaar. De studie gekoppeld 9-ING-41 tot en met verhoogde neuroblastoom dood van de cel, vooral wanneer in combinatie met de chemotherapie medicijn irinotecan.

Bedienen van plan is om verder uit te breiden testen van 9-ING-41 door het ondersteunen van investigator-initiated trials. Giles genoemd deze proeven “hoge prioriteit” voor het Aandrijven als het probeert om snel kennis op te doen van hoe de 9-ING-41 werkt in de mens.