Glioblastoma vorderingen ander pharma slachtoffer als AbbVie van de ADC niet boost te overleven

0
75

Naast kanker aan de alvleesklier, de agressieve hersentumor glioblastoom (GBM) is een van de zwaarste vormen van kanker. Nu AbbVie is nog een andere biofarmaceutische leren die les uit de eerste hand.

De kansen waren tegen de vennootschap, vanaf het begin, gezien de grote mate van flops tegen deze moeilijk te behandelen ziekte, die meestal van invloed op jongere volwassenen en kinderen, naast de moeilijkheid van het verkrijgen van een antilichaam-drug-conjugaat (ADC) te raken van haar voortbestaan doelen.

Volgens de Nationale hersentumor Samenleving, voor de meest voorkomende vorm van primaire maligne hersentumoren, glioblastoma multiforme, de vijf-jaars relatieve overleving is een sombere 5,6% met een mediane overleving van ongeveer 15 maanden.

GBMs zijn ook snel te ontwikkelen, met de tumoren van verschillende cellen, en hebben een hoge recidiefpercentage van 90%. De meeste behandelingen zijn chirurgie, waar mogelijk, en chemo/radiotherapie.

Roche is een multi-aangegeven kanker blockbuster Avastin, dat is ontworpen om het blokkeren van een eiwit genaamd vascular endothelial growth factor, is een van de weinige doelgerichte medicijnen om goedgekeurd te worden voor glioblastoma multiforme, hoewel de Europese toezichthouders hebben afgewezen in het verleden niet goed genoeg.

De R&D-pad voor de behandeling van deze verschrikkelijke ziekte is bezaaid met fouten, het meest recent vanuit BMS’ checkpoint-remmer Opdivo eerder deze maand. Hersentumoren zijn een somber verhaal, en AbbVie is uitgegroeid tot de nieuwste slachtoffer naar dit perceel.

GERELATEERD: Bristol-Myers’ Opdivo mislukt hersentumor test opnieuw, deze keer in de nieuwe patiënten

Het was het testen van de experimentele ADC depatuxizumab mafodotin (Depatux-M, voorheen bekend als ABT-414), die gaat na de mutatie epidermale groei factor receptor (EGFR) of de mutant EGFRvIII, dat is ook het doel van sommige oudere kanker medicijnen.

In een fase 3-test, bekend als INTELLANCE-1, de med werd gebruikt in de nieuw gediagnosticeerde GBM patiënten bij wie tumoren had EGFR: Het toonde geen overleving ten goede komen, en gezien de slechte resultaat, een Onafhankelijke Data Monitoring Commissie aanbevolen moet worden aangebracht. “De inschrijving in alle lopende Depatux-M-studies is gestopt,” aldus het bedrijf.

“Glioblastoma patiënten en hun zorgverleners worden geconfronteerd met een verwoestende ziekte waarvoor er zijn weinig therapeutische mogelijkheden. Terwijl we teleurgesteld zijn dat Depatux-M niet aantonen dat er een voortbestaan voordeel in de INTELLANCE-1 studie, blijven we toegewijd aan het ontdekken en ontwikkelen van therapieën om een aantal van de meest invaliderende vormen van kanker,” zei Michael Severino, M. D., vice-voorzitter en voorzitter van AbbVie.

De test werd gedaan in samenwerking met de RTOG Foundation, een onafhankelijke, non-profit cancer research organisatie. Volledige, gedetailleerde resultaten van de mislukte test zal worden gepubliceerd op een later congres en in een tijdschrift, de biofarmaceutische toegevoegd in een korte update. Aandelen in AbbVie ondergedompeld in het rood zijn de prijzen met 0,6% in de handel vrijdag.

GERELATEERD: Miljarden, maar AbbVie niet kunt vangen een breuk met de Rova-T als het blikken SCLC proef

Ook dit klopt weer AbbVie in een vergevorderd stadium van kanker R&D nog verder, na het onheil dat was Rova-T. AbbVie eens zeer geprezen kanker medicijn, gekocht van een bijna $10 miljard biobucks deal met Stemcentrx in 2016, in januari eindigde, kost het bedrijf een extra $4 miljard in een bijzondere waardevermindering.

Vorig jaar, AbbVie gezegd zou stoppen inschrijving in een fase 3 trial van Rova-T in patiënten met longkanker. De beslissing kwam er na een data monitoring committee gevonden patiënten die Rova-T slechtere overleving dan patiënten in de controle-arm.

Dit was de laatste tegenslag in een ronde van slechte voorstellingen van AbbVie na het verlaten van haar plan om te streven naar een versnelde goedkeuring van de FDA voor de Rova-T als een derde-lijns behandeling voor recidief of refractair small cell lung cancer.

Dit draagt ook bij aan een recente vloedgolf van slechte resultaten voor adc ‘ s, die gezien hebben fouten voor een aantal van drugs gedurende de afgelopen paar jaar. Adc ‘ s in de vorm van een antilichaam, linker-en drugsgebruik in het algemeen een toxine—en zijn ontworpen om te leveren een celdodende lading naar maligne weefsels, terwijl het beperken van de blootstelling aan gezonde weefsels.

Ondanks de honderden klinische studies, slechts een handvol beschikbaar hebben gesteld aan patiënten, met name van Pfizer, onlangs opnieuw ingediend Mylotarg voor acute myeloïde leukemie, Seattle Genetica/Takeda ‘ s Hodgkin lymfoom therapie Adcetris en Roche Kadcyla voor borstkanker.

De reden waarom zo weinigen maken het naar de markt is adc ‘ s zijn complex drugs met tal van mogelijke valkuilen die gevolgen kunnen hebben op de veiligheid, met inbegrip van de selectiviteit van de gerichte antilichaam, de stabiliteit van de ADC in het lichaam en de efficiëntie waarmee de cytotoxische laadvermogen is opgenomen in de cellen, wat kan leiden tot doel bijwerkingen.

Iets meer dan een jaar geleden, ADC Therapeutics verlaten één van de adc ‘ s, HER2-drug targeting ADCT-502, nadat duidelijk werd in een fase 1 studie die het zou niet in staat zijn om de dosis hoog genoeg is om een therapeutisch effect hebben zonder de compatibiliteit problemen.

AbbVie had voor het Rova-T beëindigd een vroeg stadium van een proces van een ADC voor vaste tumoren, een van de kandidaten die worden verworven als gevolg van de noodlottige overname van Stemcentrx.

In de zomer van 2017, een cruciaal proces van Bayer ADC anetumab ravtansine ook miste zijn primaire eindpunt, niet om te verbeteren, progressie-vrije overleving bij mesothelioom patiënten.

En in Maart, een fase 3 trial van Immunogeen van de ADC mirvetuximab soravtansine miste zijn primaire eindpunt, niet te verlengen progressie-vrije overleving door meer dan chemotherapie, het besturen van de beleggers te vegen 50% korting op de aankoopprijs van de aandelen. Het moet nu opnieuw die van fase 3 als het wil FDA-goedkeuring.

Het is niet allemaal slecht nieuws, echter met Daiichi krijgen van bijna $7 miljard in een deal met AstraZeneca voor de anti-HER2 ADC [fam] trastuzumab deruxtecan (DS-8201), die sloeg haar belangrijkste doel in een centrale midstage test deze maand.