Takeda teams met Frazier Gezondheidszorg voor GI biotech start

0
60

Met de Shire deal gedaan, Takeda is op zoek om te verlichten van de werklast en een beetje van de centrale R&D-base. Daartoe is gestart met een nieuw biotech naast Frazier Gezondheidszorg, Phathom Farmaceutica, zijn in een laat stadium maag-darmstelsel drug naar de finish.

Dat GI med, bekend als vonoprazan, is ontworpen om te blokkeren de maag zuren en behandeling van gastro-oesofageale reflux. Het is goedgekeurd in een aantal Aziatische markten, met inbegrip van Japan, maar blijft opgeheven in de meer lucratieve Europese en AMERIKAANSE markten.

Phathom, die is gegeven een $90 miljoen euro financiering rond, samen met een $50 miljoen krediet, zal het einde van testen en is gericht op versterking van het groene licht in de belangrijkste regio ‘ s. Takeda en Otsuka houden op de Japanse en andere Aziatische rechten.

De drug is ontworpen om een betere optie, die proton pomp remmer therapie op zijn eigen, die Takeda zegt kan in een grote minderheid van de mensen niet te helpen met gastro-oesofageale reflux.

“Takeda omarmt de samenwerking verder te ontwikkelen en waarde te creëren rond veelbelovende activa waar partnerschap meer zin voor ons bedrijf,” zei Asit Parikh, M. D., D. Ph., hoofd van de gastro-enterologie therapeutische oppervlakte-eenheid bij Takeda, in een verklaring. “Phathom de ervaren leiding, met een grondige expertise in zuur-gerelateerde aandoeningen, en plaatst ze ook toegang te geven tot vonoprazan in Noord-Amerika en Europa, terwijl Takeda blijft gebruik maken van de aanwezigheid in Japan en de Aziatische markten.”

“We zijn enthousiast over de kans om zich te ontwikkelen vonoprazan voor de Verenigde Staten, Europa en Canada om dit immense onvervulde behoefte,” zei Tachi Yamada, M. D., voorzitter van Phathom en venture-partner met Frazier, die hielp het verhogen van de 90 miljoen dollar voor de biotechnologie.

“Phathom vertegenwoordigt een unieke gelegenheid voor de lancering van een nieuwe onderneming rond een zeer ervaren team van wereldklasse ontwikkeling van een laat stadium het kandidaat-product ondersteund door een sterke klinische gegevens en commerciële ervaring.”