Industrien steg opp interesse i utviklingsland, drivstoff dobling av fou-rørledningen

0
18

Rørledningen av legemidler og vaksiner rettet mot sykdommer som er utbredt i lav – og mellominntektsland har mer enn doblet siden 2014, i henhold til Tilgang til Medisin Foundation (AMF). Men trenden ble drevet av fosser aktivitet i ikke-smittsomme sykdommer, forlater mange forhold dekkede av gjeldende rørledning.

AMF har sporet av i hvilken grad biopharma selskaper er å utvikle produkter for lav – og mellominntektsland og sikrer at de er tilgjengelige i disse markedene siden 2008, noe som gir det et vell av informasjon om hvordan bransjens tilnærming til bekjempelse av visse sykdommer har endret seg. I en ny rapport, AMF brøt ut de data som er samlet inn siden 2014 for å analysere nivået av bransjens interesse i behandlingen av 47 sykdommer og tilstander som det spores konsekvent over tid.

Analysen viser antall utviklingsmessige kandidater mot 47 sykdommer økt fra 327 i 2014 673 siste året, en økning på mer enn 100%. Prekliniske programmer konto for det meste av veksten. I 2014, og det var 118 prekliniske programmer. Siste år, figur hit 388.

Det boom i prekliniske aktivitet kan føre til en økning i kliniske programmer i året som kommer, og legger til 37% økning i størrelsen av rørledningen AMF spores fra 2014 til 2018.

AMF roste endringer, med administrerende direktør Jayasree Iyer sier at i forhold til for 10 år siden selskapene er “å ta på alvor de problemer folk møter i lav – og mellominntektsland da få tilgang til helsetjenester.” Likevel, Iyer er bevisst på at trendene kan reversere raskt, og andre deler av rapporten viser fordelene av endringer er skjevt fordelt.

Spesielt, den raske veksten i fou-rørledningen ble drevet av økt aktivitet i ikke-smittsomme sykdommer. Disse sykdommer, som diabetes, hjertesykdom og slag, er store problemer i lav – og mellominntektsland, men bransjen interesse i å behandle dem sannsynlig stammer fra potensial til å selge de resulterende produktene i Vestlige markeder. AMF ønsker selskapene å gjøre produktene er tilgjengelige i utviklingsland, også.

Spørsmålstegnet over om det vil skje betyr betydningen av en dobling av størrelsen av rørledningen til pasienter i lav – og mellominntektsland er fortsatt usikkert. Men det er andre aspekter av data som er mer entydig positiv, slik som økning i programmer mot neglisjert tropiske sykdommer. Fra 2014 til 2018, antall forsømte tropiske sykdommer rørledning programmer omtrent doblet, treffer 90 ved slutten av perioden. AMF tilskrives trenden til arbeidet i Verdens helseorganisasjon.