Schrödinger reiser mer penger, ansamling $110M for R&D-stasjon

0
21

Schrödinger har reist mer penger, for å bringe den totale størrelsen på sin siste hale opp til $110 millioner kroner. Databehandling-aktivert fou-shop vil bruke midlene til å fremme sin begynnende rørledning av heleide narkotika.

New York-baserte Schrödinger har beveget seg dypere og dypere inn i biopharma R&D løpet av de siste 15 årene, følge opp en tidlig drug discovery samarbeid med stiftelsen av Nimbus Therapeutics og opptrapping av sin interne virksomhet. Skiftet i fokus har trappet opp Schrödinger ‘ s finansieringsbehov, fører det til å høyne med $85 millioner kroner ved starten av året.

Nå, Schrödinger har hatt en annen nær finansiering runde, slik at det totale hale opp til $110 millioner kroner. Pavilion Kapital, Tubus Ledelse, Laurion Capital Management og investeringsfondet av Michael Antonov, en co-grunnlegger av Facebook-eide virtual reality (VR) spiller Oculus, var blant de støttespillere.

Listen over investorer gir ytterligere bevis på Schrödinger ‘ s evne til å appellere til både tradisjonelle biopharma investorer og støttespillere med lite eksponering til sektoren. Laurion har støttet en biotech før, å delta i Pfizer-spinout SpringWorks Therapeutics’ $125 millioner heve siste måneden, men Antonov har hogg nær sin egen bakgrunn i det siste, er å investere i VR og drone-startups.

Schrödinger er understøttet av data, men det vil bruke pengene til å trappe opp sin bedøve fou-aktivitet. Selskapet har bygget opp et team av drug discovery og translasjonsforskning forskere, gitt dem tilgang til sine computing evner og oppgave dem med å fremme intern, som er heleid kandidater.

Til dags dato, Schrödinger har delt noen detaljer av detaljene i sin interne aktiviteter, noe som gjenspeiler deres tidlig stadium i naturen. Men sin track record med å spille en rolle i to Agios kreft medisiner som vant godkjenning og flere ukjente eiendeler som er i klinikken viser sin legitimasjon.

Schrödinger vil bruke noen av $110 millioner kroner til å utvide sitt samarbeid med biopharma samarbeidspartnere og fortsette å investere i teknologi-plattformen.