ADA: NGM een back-up van case-voor een keer-de maandelijkse dosering van Merck-samen NASH drug

0
35

NGM Biopharmaceuticals en partner Merck hebben gegenereerd voor veel opwinding over hun vroege-fase behandeling voor niet-alcoholische steatohepatitis (NASH) en Type 2 diabetes, MK-3655, ook al zijn ze goed achter diverse rivalen die werken aan soortgelijke drugs. Nu, ze hebben nieuwe gegevens van een fase 1b proef een back-up van wat ze hopen dat hun grote selling point: een meer geschikte doseringsschema.

Op de Scientific Sessions van de American Diabetes Association (ADA) in San Francisco, NGM uitgebracht gegevens vergelijken met de gevoeligheid voor insuline bij patiënten die een enkele dosis van MK-3655 of een dagelijkse dosis van Actos (pioglitazon) meer dan 36 dagen. De gevoeligheid voor insuline werd gemeten in dagen en 29. De enkele dosis van MK-3655 leverde een significante verbetering in het hele lichaam de gevoeligheid voor insuline dat is te vergelijken met een dagelijkse dosering van Actos, aldus het bedrijf.

GERELATEERD: NGM Bio nabs $107M IPO na nieuwe Merck deal, poaches Roche exec

MK-3655 is ontworpen voor het activeren van de β-Klotho/FGFR1c receptor complex. Merck is van plan om het te verplaatsen in een fase 2b studie voor NASH patiënten met diabetes of zonder. Maar het is achter bedrijven als Onderscheppen geneesmiddelen, die uitgerold positieve fase 3 gegevens voor het keer-per-dag NASH drug, obeticholic zuur, in februari en is nu aan het voorbereiden tot het dossier voor goedkeuring door de FDA.

Merck is van mening dat het potentieel van de NGM de drug te worden gedoseerd maandelijks kan laten overtreffen alle rivalen die mogelijk op de markt eerste. Als een agonist van de β-Klotho/FGFR1c receptor complex, MK-3655 is speciaal ontworpen om te worden gedoseerd zelden.

Merck samen met NGM in 2015 te nemen van het actief door in een vroeg stadium proeven, en in januari van dit jaar, schepte de exclusieve wereldwijde rechten op de drug. Die deal, die kwam met een $20 miljoen upfront betaling te NGM, geeft de biotech een optie voor de splitsing van de kosten en de winst zodra de drug zich in fase 3 studies.

NGM al had vrijgegeven gegevens van de fase 1b proef van MK-3655 zien verbeteringen in de vermindering van de lever vet en andere metabole markers, met inbegrip van de lagere niveaus van triglyceriden en LDL. En in April, het bedrijf trok in $107 miljoen in een IPO—$32 miljoen meer dan hij gehoopt had te verhogen. Veel van die zal worden gegoten in de lead NASH actief, NGM282.

Of frequente dosering helpt NGM en Merck opvallen in de overvolle diabetes markt met MK-3655, is een open vraag. Verschillende bedrijven zijn het testen van NASH medicijnen bij diabetes patiënten, met inbegrip van GenFit, die had ook een blowout BEURSGANG van dit jaar. En ADA, Eli Lilly heeft aangekondigd dat het zal uitbreiden klinische proeven van de langwerkend medicijn diabetes tirzepatide opnemen NASH patiënten.