Prelude Therapeutics nabs $60M-serie B, winsten biofarma veteraan als CMO

0
37

Prelude Therapeutics is een $60 miljoen van de B-serie ronde, het stimuleren van de totale verhoogd tot $95 miljoen, als het lijkt te verdiepen haar kanker het werk in de kliniek.

De Wilmington, Delaware gevestigde biotech ook aangekondigd dat David Mauro, M. D., D. Ph., is onlangs toegetreden tot de nieuwe chief medical officer, komende vanuit dezelfde positie bij Schaakmat Farmaceutische producten. Hij diende ook posities bij Bristol-Myers Squibb, Merck en Advaxis.

De geldmiddelen van de impuls en de nieuwe GMO zal helpen met het opstarten van het werk op de ontdekking en ontwikkeling van kleine molecule geneesmiddelen die gericht zijn belangrijke aanjagers van de groei van de kankercel, overleven en verzet.

Sinds 2016, het werkt specifiek op de eiwit-arginine methyltransferase 5 (PRMT5), een lid van de arginine methyltransferase familie.

De $60 miljoen zal gaan in de richting van het bevorderen van Prelude is PRMT5 remmer, PRT543, door middel van een bewijs van concept klinische studies. PRT543 is momenteel in een parallelle verhoging van de dosis fase 1 klinische studie voor vaste tumoren, myeloïde maligniteiten en lymfomen.

Het bedrijf is ook verder kijken dan PRMT5, het opzetten van verschillende drug discovery programma ‘s en verbindingen uit de vroege-fase programma’ s die zal in preklinische ontwikkeling in de tweede helft van 2019 met een potentiële IND indienen in 2020, zei in een verklaring.

“We zijn zeer erkentelijk voor de niet aflatende steun van onze huidige investeerders, die zijn een integraal onderdeel van de stichting Opmaat en de ontwikkeling van onze groeiende pijplijn,” zei Kris Vaddi, D. Ph., oprichter en CEO van de Prelude.

“Wij geloven PRMT5 remmers vormen een veelbelovende nieuwe klasse van geneesmiddelen voor de behandeling van kanker, met inbegrip van degenen die een resistentie ontwikkeld om bestaande doelgerichte therapieën. We zijn ook blij om te hebben gemonteerd zoals een getalenteerde, ervaren en bewezen leiderschap team om een aantal van de meest dringende hiaten in de behandeling van kanker.”