Synlogic, Ginkgo uit te breiden synthetische biologie pact

0
34

Synlogic heeft getikt Ginkgo Bioworks voor een mobiele programmering platform ter ondersteuning van de ontwikkeling van de pijplijn van gemanipuleerde microben.

Massachusetts-gebaseerde synthetische biologie opstarten Synlogic begon te werken met Ginkgo in 2017 om toegang te krijgen tot een hoge-doorvoer organisme screening en ontwerp mogelijkheden. Het doel was om de ontwikkeling te versnellen van wat Synlogic oproepen Synthetische Biotische geneesmiddelen, genetisch gemanipuleerde microben tegen te gaan van de biologie dat de schijven ziekten, met inbegrip van hyperammoniëmie en vormen van kanker.

Nu hebben beide partijen versterkt hun betrokkenheid bij de relatie. Synlogic is het ophangen van $30 miljoen om de bron van de synthetische biologie diensten van Ginkgo in de komende vijf jaar.

“Deze samenwerking aanzienlijk verbetert Synlogic de Synthetische Biotische stam mogelijkheden voor optimalisatie. Het stelt ons in staat om de vooraf van hoge kwaliteit kandidaat-stammen in de ontwikkeling van meer efficiënte en biedt technologie en middelen die brandstof pijpleiding expansie”, Synlogic CEO Aoife Brennan zei in een verklaring.

Ginkgo is het plegen van cash te overhandigen $80 miljoen euro voor de aankoop van een belang in Synlogic op een 44% premie aan de slotkoers vóór het nieuws van de deal. Synlogic koers van het aandeel is toegenomen van 20% in premarket handel.

De investeringen bevordert Ginkgo ‘ s verplaatsen in de biofarma. Ginkgo begon engineering microben te produceren smaken en geuren. In 2015, Ginkgo dreef in het vooruitzicht van zijn $45 miljoen van de B-serie rond het ondersteunen van een duw in biofarma, maar de uitbreiding werd vorig jaar bij de opening van een voorziening gericht op de engineering van de zoogdiercel genomen for drug research en productie.

Synlogic zal gebruik maken van Ginkgo ‘ s technologie in een iets andere manier. De nadruk ligt op de techniek, microben om direct de behandeling van de ziekte, bijvoorbeeld door het consumeren van de ammoniak die opbouwt bij patiënten bij wie het vermogen om te converteren van het toxine in ureum wordt aangetast. Dat is het idee achter SYNB1020, één van Synlogic de klinische fase van de kandidaten.

Werken met Ginkgo, Synlogic denkt het te kunnen snijd de tijd die het duurt om de beurt begin van de preklinische leidt tot geoptimaliseerd kandidaat-geneesmiddelen die zijn bereid om mee te SYNB1020 in de kliniek.