BerGenBio innlegg oppdaterte data om prøving av eldre AML pasienter

0
86

BerGenBio har lagt ut oppdaterte data fra fase 2-studie av bemcentinib i akutt myelogen leukemi (AML). Studien er å vurdere effekten av oral AXL inhibitor da gitt til eldre AML pasienter i kombinasjon med lav intensitet kjemoterapi.

Tilstedeværelsen av en populasjon av eldre AML pasienter som er uegnet for intensiv kjemoterapi har vært et trekkplaster for Europeiske biotechs. Erytech forsøkt å utvikle sin sammenfattet form av L-asparaginase, eryaspase, i indikasjon, bare for å komme unstuck når du legger til stoffet til lav-dose cytarabine klarte ikke å forbedre den generelle overlevelsen i en fase 2b.

Norges BerGenBio kommer på problemet fra en annen vinkel. Bemcentinib, tidligere kjent som BGB324, mål AXL kinase, en celle membran reseptor som undertrykker immunsystemet angrep på svulster. Overexpression av AXL er forbundet med negative resultater i AML.

BerGenBio presentert data fra fase 2 trial på American Society of Clinical Oncology (ASCO) årlig møte tidligere denne måneden, og kom fram til 2019 kongressen til European Hematologi Association (EHA) denne uken med en litt oppdatert data.

Bioteknologisk nå har svaret data på en annen pasient, en nonresponder. Som ekstra fag forårsaket målet svarprosent å slippe et par prosentpoeng til 43%. Som på ASCO, den EHA data har to pasienter som hadde delvis svar og fire som har opplevd komplett remisjon, i noen tilfeller med ufullstendig hematologisk recovery.

Den største endringen er i median tilbakefall-fri overlevelse av fire pasienter i komplett remisjon. I eldre data, figur sto på 6.2 måneder. Nå er det opp til 7.9 måneder. Overlevelsen data er ennå ikke moden.

Aksjer i BerGenBio er ned mer enn 30% så langt i juni, en måned som begynte med utgivelsen av data på ASCO. Aksjen fikk rundt 6%, etter utgivelsen av EHA data, for å dra det ut av det lave hit i går—når på ett punkt, det var nede i 42% over begynnelsen av juni—men likevel slik at det godt kort på pre-ASCO nivå.