GBT sikkel cel proef hits eindpunt vooruit NDA indienen

0
41

Global Bloed Therapeutics heeft gedeeld bijgewerkte gegevens op de sikkelcelziekte proef hoopt veilig FDA-goedkeuring van voxelotor. Het deel van de patiënten die een groter dan 1 g/dL stijgen in hemoglobine is op GBT ‘ s eerdere update, maar nog steeds superieur aan placebo, wat resulteert in het proces raken van de primaire eindpunt.

De in californië woonachtige GBT gedeelde gegevens op de eerste 154 patiënten te voltooien 24 weken follow-up in de fase 3 kort nadat de FDA groen verlichte aan-bestand voor de versnelde goedkeuring van eind vorig jaar. De gegevens bleek dat 65% van de patiënten die de hogere dosis van voxelotor bereikt de gewenste stijging in hemoglobine, tegenover 10% van de mensen in de placebo-groep. Die cijfers kwamen uit een per-protocol analyse.

GBT heeft nu 24 weken de gegevens van alle 274 patiënten ingeschreven in het proces van voxelotor, stabilisator van sikkelcel hemoglobine. Op een per-protocol basis, 60% van de patiënten die de hogere dosis arm had een meer dan 1 g/dL stijgen in hemoglobine, vergeleken met 9% in de placebo groep. De cijfers gleed naar 51% en 7% in de intentie-to-treat (ITT) analyse.

De lagere, 900 mg dosis van voxelotor slechter presteerden dan de behandeling van een andere arm, maar toch statistisch beat placebo, met respectievelijk 33% en 38% van de mensen in de ITT en de per-protocol analyses wissen van het hemoglobine bar.

Gemiddelde verandering in hemoglobine was lichtjes op de eerdere gegevens, ook. De eerdere update gekoppeld met een hogere dosis arm van 1,4 g/dL gemiddelde toename. Die figuur gleed naar 1,1 g/dL in de uiteindelijke analyse, maar ook zo comfortabel beter dan placebo ‘ s, die gepaard ging met een daling van 0,1 g/dL.

GBT ‘ s laser focus op hemoglobine is een relatief recente ontwikkeling. In te gaan op de proef, GBT gepland om het breken van de studie in twee delen en er op te vertrouwen patient-reported outcomes (pro ‘s) of vaso-occlusieve crises (Voc’ s) als de belangrijkste secundaire eindpunt en de hoeksteen van haar regelgevende strategie. Dat veranderde vorig jaar, toen GBT liet het tweede deel van de studie en sprak tot het potentieel om te winnen versnelde goedkeuring op de kracht van hemoglobine gegevens uit de eerste fase van de proef.

De bereidheid van de FDA om het accepteren van de herziene regelgeving strategie was de sleutel voor GBT. In de volledige analyse, voxelotor mislukt te rijden statistisch significante verminderingen van de Voc ‘ s over placebo. En GBT heeft eerder gezegd de pro ‘ s gegenereerd uninterpretable resultaten.

Deze tekortkomingen ruimte laten om te twijfelen aan de voordelen van voxelotor. Een New England Journal of Medicine redactionele bij de release van de gegevens die beide bewijs dat voxelotor tastbare voordelen en de zorgen over zijn vermogen zo ver te verplaatsen van de naald tegen een sleutel eindpunt.

“De klinische betekenis van dit antwoord werd de bijbehorende reductie in hemolyse, een gevolg is van sikkelcel ziekte die gepaard gaat met chronische orgel letsel. Een trend in de richting van een cumulatieve reductie in de incidentie van vaso-occlusieve pijn afleveringen met voxelotor vergeleken met placebo kan ontstaan in een uitgebreide follow-up analyse uit op 72 weken. Follow-up studies zijn nodig om te onderzoeken of deze heel belangrijk, klinisch relevant eindpunt,” de auteur van het editoriaal schreef.