BerGenBio inlägg uppdaterade uppgifter om prövning av äldre AML-patienter

0
76

BerGenBio har publicerat uppdaterade data från sin fas 2-studie av bemcentinib i akut myeloisk leukemi (AML). Studien utvärderar effekten av oralt AXL-hämmare när det ges till äldre AML-patienter i kombination med låg intensitet kemoterapi.

Förekomsten av en population av äldre AML-patienter som är olämpliga för intensiv kemoterapi har varit en dragning för Europeiska biotechs. Erytech försökt att utveckla sin inkapslad form av L-asparaginas, eryaspase, i indikation, bara för att komma undan när du lägger till drogen till låg dos cytarabin misslyckades med att förbättra den totala överlevnaden i en fas 2b.

Norges BerGenBio kommer på problemet från en annan vinkel. Bemcentinib, tidigare känd som BGB324, mål AXL kinas, ett cellmembran receptor som dämpar immunsystemets angrepp på tumörer. Överuttryck av AXL är förknippade med negativa utfall i AML.

BerGenBio presenteras data från fas 2-studie vid American Society of Clinical Oncology (ASCO) årliga mötet tidigare denna månad och kom fram till 2019 kongressen för European pediatric hematology Association (EHA) den här veckan med en något uppdaterad uppsättning data.

Biotech har nu data respons på en annan patient, en nonresponder. Som ytterligare ett ämne som orsakas målet svarsfrekvens att glida ett par procentenheter till 43%. Vid ASCO, den EHA data har två patienter som hade partiell respons och fyra som fick komplett remission, i vissa fall med ofullständig hematologiska återhämtning.

Den största förändringen är i median återfall-fri överlevnad av de fyra patienter som är i fullständig remission. I äldre data, figur uppgick till 6,2 månader. Nu är det upp till 7,9 månader. Överlevnad data är ännu inte gammal.

Aktier i BerGenBio är ner mer än 30% hittills i juni, en månad som började med publicering av data på ASCO. Beståndet fick runt 6 procent efter lanseringen av EHA data, dra ut den låg det slog i går—när de vid ett tillfälle var det ner 42% under början av juni, men fortfarande lämnar det väl kort före ASCO nivå.