Rännor & Ladders—Novartis säger hej till nya pharma chef

0
30


Välkommen till denna veckas Rännor & Stegar, vår roundup körningar, avskedanden och retirings i hela branschen. Vänligen sänd bra word—eller dåligt—från din butik för att Conor Hale, och vi har det här i slutet av varje vecka.

Novartis säger hej till nya pharma chef Marie-France Tschudin


Novartis
Marie-France Tschudin befordrades till vd för Novartis Läkemedel.

I spelet musikaliska stolar som utlöses av utgången av Sanofi VD Olivier Brandicourt, Novartis förlorat sin pharma chef, Paul Hudson. Men Tschudin, som gick företaget i januari 2017 från Celgene, kommer att ta stafettpinnen och blivit en av de mest högt uppsatta kvinnor i branschen. Hon går med Novartis Onkologi chef Susanne Schaffert och Allmänna Råd Shannon Klinger på den Schweiziska drugmaker: s verkställande utskott, och som trio av kvinnliga ledare gör Novartis högsta ledningen mer varierande, kön-vis, än i de flesta andra Big Pharmas. Tschudin kommer att ha massor att göra som Novartis förskott till genterapi samtidigt som du rullar ut nya meds, inklusive Zolgensma, den dyraste drogen någonsin på $2,1 miljoner, och Mayzent, det första läkemedlet för sekundär progressiv multipel skleros. FiercePharma

Med Sanofi VD Brandicourt att gå i pension, Novartis Hudson steg i


Sanofi
Följande Brandicourt pension Sept. 1, Paul Hudson kommer att ta i tyglarna.

Förändringen i Sanofi ledarskap kommer som Brandicourt fram till sin 65: e födelsedag, den åldersgräns den franska drugmaker sätter för dess ledare. Det kommer också efter flera år av turbulens på de företag som ingår i en diabetes företag torpederat av prispress och konkurrens samt en tunn pipeline av nya läkemedelskandidater. I svar, Sanofi inked utköp av Ablynx och Bioverativ att öka sin ovanliga sjukdom närvaro och bytte sitt djurs hälsa tillgångar för Boehringer Ingelheim s consumer healthcare-verksamhet. Hudson, under tiden, kommer att flytta till Paris efter att en 28-årig karriär på Schering-Plough, AstraZeneca och Novartis. FiercePharma

Mitt BMS’ R&D shuffle, F-stjärniga nabs sin immuno-onkologi verkställande


F-star
Louis Kayitalire kommer att vara chief medical officer.

Efter att Bristol-Myers Squibb meddelade förra veckan att det var växla upp sin R&D-struktur och personal som omfattas sin nya Celgene köpa, en av dess ledande befattningshavare hoppade av för att den lilla Brittiska cancer biotech. Kayitalire, nyligen VP av immuno-onkologi vid BMS, nu kommer att övervaka den kliniska utvecklingen av F-stjärniga ledande produkt kandidat, FS118, en LAG-3/PD-L1-inriktning tetravalent bispecific antikropp för närvarande i en fas 1-testning. Han kommer också att leda den kliniska strategi och verksamhet för F-stjärniga pipeline av immuno-onkologi bispecific antikropp therapeutics. Kayitalire tidigare verkat som vice vd på Celgene för tre år. FierceBiotech

Graal hittar en ny VD i tidigare Juno chef


Graal
Hans Biskop utsågs till VD med omedelbar verkan.

Bara veckor efter att säkra ett genombrott beteckning, bryning sin cancer upptäckt strategi och presentera lovande tidiga resultat på ASCO, Graal är att föra det tidigare Juno Therapeutics rorsman som VD eftersom det inches sitt blodprov mot marknaden. Graal tidigare VD, Jennifer Laga mat, klev ner på grund av att familjens hälsa skäl, enligt företaget. Biskopen har varit på Graal s styrelse sedan augusti förra året och kommer att hålla på sin plats att gå framåt. Dessutom, liquid biopsy maven tog på Amgen ‘ s health policy VP Josua Ofman att vara chef för koncernstrategi och utses Maykin Ho, av Qiming Venture Partner och medlem av biotech rådgivande panel av Hong Kong börsen, som en oberoende styrelseledamot, gnistor nya IPO rykten. Graal är CFO, Renée Gala, som också lämnade företaget. FierceMedTech

> Roche främjas Thomas Schinecker, global chef för dess diagnostik division spirande centraliserad och point-of-care lösningar arm. Han kommer att bli VD för Roche Diagnostics starta Aug. 1. Han tar över efter Michael Heuer, som planerar att gå i pension efter att hålla tjänsten interimistiskt sedan tidigare VD Roland Diggelmann klev ner. FierceMedTech

> RSV-fokuserad ReViral heter Alex Sapir VD, sex månader efter att han plötsligt lämnade Dova Läkemedel. Tidigare VD Eddy Littler nu steg in chief operating officer position. FierceBiotech

> Tillsammans med slutförandet av en $60 miljoner B-runda, Förspel Therapeutics tog på David Mauro till ny chief medical officer. Han ansluter sig till cancer biotech efter att hålla samma position på Checkmate Läkemedel liksom tidigare sejourer på Bristol-Myers Squibb, Merck och Advaxis. FierceBiotech

> Hälso-och kommunikationsföretag Framkalla har anställt Barb Box, en 25-årig pharma och hälsa veteran, för att bygga ut sin New York utpost. Dessutom Framkalla ‘ s Philadelphia-baserade PR & Inflytande praktiken kommer att slås samman med Kyne i Dublin, fördubbla sin storlek och omprofilering som Väcker Kyne, en av de största hälso-och kommunikationsbyråer i världen. Rutan går efter 15 år på Weber Shandwick och 10 år innan det på Golin Harris. FiercePharmaMarketing

> Efter att ha sett dess grundare och tidigare VD John Kapoor bli dömd på federal beskyddarverksamhet avgifter, Insys Therapeutics har avgjorts med justitiedepartementet för $225 miljoner euro till slutet straffrättsliga och civilrättsliga utredningar av påstådda kast system för sin kraftfulla opioid spray Delsystem. Insys kommer in i en fem-år uppskjuten åtal med den federala regeringen, medan ett dotterbolag kommer att erkänna sig skyldig till fem fall av post bedrägeri. FiercePharma

> Celsius Therapeutics har utsett Tariq Kassum som VD och koncernchef. Kassum lyckas interimistisk VD Alexis Borisy, som kommer att vara kvar som ordförande i bolagets styrelse. Han går från Obsidian Therapeutics, där han var medgrundare och tidigare varit chief operating officer och chef för corporate development. Han tillbringade sju år med Millennium Pharmaceuticals och Takeda, senast som vice vd för affärsutveckling och strategi för Takeda Onkologi. Release

> Joseph Bonde utsågs till chief operating officer för Akrevia Therapeutics. Bonden kom på från Tesaro, där han var senior vice vd, chefsjurist och styrelsesekreterare. Release

> Alice Tsang Shaw har gått med i styrelsen för Syros Läkemedel. Shaw är föreståndare för Centrum för Bröst Cancer, Paula O ‘Keeffe Stolen av Bröstkorg Onkologi vid Massachusetts General Hospital, co-leader” av Dana-Farber/MGH/Harvard Cancer Center Bröstkorg Onkologi Program och en professor i medicin vid Harvard Medical School. Hon är även co-ledare Att Stå Upp till Cancer Lungcancer Dream Team. Release

> Transplantation-inriktade företag eGenesis har fört på Dermavant chief business and strategy officer, Ariel Jasie, till dess ny chief business officer och chefsjurist. Release

> Signant Hälsa, tidigare CRF Fäste, som utses Lawrence Miller som chief technology officer. Miller går från Symphony Kommunikationstjänster, en cloud-baserad säker samarbete företag. Release

> Senti Biovetenskaper knackade Laurent Fischer att vara en oberoende ledamot av dess styrelse. Fischer är för närvarande senior vice vd och chef för levern terapeutiska området på Allergan och är även verksam som senior rådgivare på Frazier Hälso-Partner, ” Life Sciences team. Release

> Lytix Biopharma har lagt till nobelpristagaren James Allison och onkolog Padmanee Sharma från MD Anderson Cancer Center som strategiska rådgivare till bolaget. Allison är ordförande för immunologi och verkställande direktören för immunterapi vid MD Anderson Cancer Clinic vid University of Texas och vann Nobelpriset för sitt arbete på checkpoint-hämmare. Sharma är vetenskaplig ledare för immunterapi plattform och co-direktör för Parker Institutet för Cancer Immunterapi vid MD Anderson. Release