AstraZeneca begår $630M å koreansk bedøve R&D trykk

0
44

AstraZeneca er satt til å tilbringe $630 millioner (€562 millioner kroner) på R&D i Sør-Korea i løpet av de neste fem årene. Forpliktelse er del av en større avtale mellom organisasjoner i Korea og Sverige.

I 2016, den koreanske regjeringen skissert en strategi for å etablere biopharma som en viktig vekstdriver for en økonomi som har lettelse opp på tech i de siste tiårene. Strategien hadde som mål å lage nesten 1 million arbeidsplasser ved å tilby skattemessige fordeler for investeringer i fou fasiliteter og andre fordeler som er ment å få lokale og utenlandske bedrifter å pumpe penger inn i bransjen.

Koreansk tjenestemenn vil AstraZeneca for å støtte sin fou-strategi. I tillegg til å gjøre det økonomisk forpliktelse, AstraZeneca har inngått en intensjonsavtale med en koreansk handel markedsføring byrå og næring.

Brevet setter scenen for samarbeid på nye stoffet utvikling, levering av mentoring for bioteknologi selskaper i oppstartsfasen og i forkant av AI og andre nye teknologier. Korea planlegger å investere $2 milliarder kroner i AI ved 2022 og har gjort bruk av teknologi for å bedøve utvikling en viktig del av sin strategi.

Koreanske myndigheter håper AstraZeneca vil bidra til å gi moment til disse initiativene og bredere biotech sektor. Mens lokale selskaper som Chong Kun Dang Farmasøytisk, Samsung Biologiske og Hanmi Farmasøytisk har begynt å etablere seg på verdens scene, det er en begrenset gruppe koreanske bedøve utviklere med erfaring til å hjelpe landets begynnende biopharma bransjen.

Det utvalget av AstraZeneca as selskapet for å støtte strategien er delvis en refleksjon av den Anglo-svensk drugmaker historie av å jobbe i landet. I løpet av de siste fem årene, AstraZeneca har kjørt mer enn 130 kliniske studier i Korea og søker å årlig støtte det utvalget av fire prekliniske og tidlig-fase klinisk kreftforskning prosjekter med regjeringen-tilknyttet-Korea Health Industry Development Institute.

AstraZeneca bekreftet investering i svar på spørsmål fra FierceBiotech men nektet å gi ytterligere detaljer, sier bare at det er å begå cash “for å drive biomedisinsk innovasjon, bedre tilgang til helsetjenester, og gir høy kvalitet sysselsetting i Korea.”