Tiaki ansetter Bruhn som administrerende DIREKTØR for Alzheimers drug discovery trykk

0
25

Tiaki Therapeutics har utnevnt Suzanne Bruhn som administrerende DIREKTØR. Bruhn, en seriell biotech administrerende DIREKTØR, kommer til Tiaki kort tid etter Alzheimers sykdom oppstart inngått et samarbeid med Eisai.

Demens Discovery Fund (DDF), et investeringsselskap som er støttet av syv store biopharma selskaper som er opprettet og lastet Tiaki å støtte arbeidet med å identifisere modulatorer av microglial funksjon. Tiaki mener målretting microglia, immun celler som finnes i hjernen, og kan føre til sykdomsmodifiserende behandling for en rekke neuroinflammatory forhold, og starter med Alzheimers.

Barbara Tate, chief strategy officer i DDF, guidede Tiaki gjennom sine tidlige år som konstituert administrerende DIREKTØR, men har nå trappet til side for å la Bruhn ta over som fast leder av neuroinflammation oppstart. Ledelse endringen kommer som Tiaki ser ut til å bygge på sin tidlige forskningen.

“Saksøke avtale kommer på en spennende tid for Tiaki, som vi lanserer selskapet i drug discovery basert på mål dukker opp fra sine systemer biologi plattform,” DDF administrerende DIREKTØR Angus Grant sa i en uttalelse.

Bruhn ble sist sett på ledende Proclara Biovitenskap, en nevrodegenerativ sykdom biotech med medikamenter mot Alzheimers og amyloidose i tidlig fase klinisk utvikling. Den nye Tiaki administrerende DIREKTØR brukte 18 måneder på Proclara før stille blir erstattet av Chief Scientific Officer, Richard Fisher siste året.

Før du tar opp Proclara post, Bruhn fungerte som administrerende DIREKTØR i Promedior i flere år, med avgang like etter at Bristol-Myers Squibb betalte $150 millioner kroner for en opsjon til å erverve fibrotic sykdom biotech.

Bruhn landet administrerende DIREKTØR roller på styrken av sitt arbeid i Transkaryotic Terapi, og etter et oppkjøp i 2005, Shire. Under hennes tid på selskaper, Bruhn var involvert i utviklingen av sjelden sykdom kandidater inkludert Replagal og Vipriv, godkjente behandling for Fabry og Gaucher sykdom, henholdsvis.