Ökad BIL-T för att behandla solida tumörer med vaccin

0
26

Terapeutiska cancervacciner är utformade för att rikta en persons egna immunförsvaret mot tumörer. Tänk om vi kunde använda som strategi att prime BIL-T-celler så att dessa modifierade T-celler—som för närvarande bara möjlighet att ta itu med blod cancer—kan arbeta mot solida tumörer? Massachusetts Institute of Technology forskare gjorde precis som hos möss.

Med hjälp av ett vaccin som super-avgifter BIL-Ts på lymfkörtlar, en MIT-teamet fann att de kunde eliminera solida tumörer i 60% av möss. Efter att djuren också rensat återinjiceras tumör-celler. Resultaten publicerades i Science.

BIL-T cellterapi använda patientens egna T-Celler och en chimär antigen receptor (BIL) för att rikta cancerceller. Forskare tror att en anledning till BIL-Ts inte fungerar bra för solida tumörer är att de cancerformer form av en fientlig miljö runt omkring dem som hämmar T-cellerna. MIT-teamet har övervunnit detta hinder genom att stimulera BIL-T-celler i lymfkörtlar, de stora platser av immunceller.

“Vår hypotes var att om du draghjälp dessa T-celler genom sin BIL-receptorn i lymfkörtel, att de skulle få rätt av priming ledtrådar för att göra dem mer funktionella så skulle de vara resistenta mot avstängning och skulle fortfarande fungera när de kom in i tumören,” Darrell Irvine, studiens ledande författare, sade i ett uttalande.

Irvine team tidigare utvecklat en metod som ger vacciner tillverkade av virala eller bakteriella antigen direkt till lymfkörtlar, och därigenom provocera fram ett starkare immunförsvar. Vaccinet är kopplad till en lipid svans som binder till albumin, ett protein som finns i blodet. Eftersom albumin ackumuleras i lymfkörtlar, det gör vaccinet för att lifta till immun orgel.

Att bygga det nya vaccinet, laget som används för ett antigen som stimulerar BIL-T-celler. Antigenet kan vara antingen samma tumörens antigen för att vara måltavla för T-cellerna, eller en slumpmässig molekyl som forskarna valt.

De vacciner som dramatiskt ökat BIL-T cellpopulationer i möss fann forskarna. Möss som fick cirka 50 000 BIL-T-celler sans vaccin visade nästan ingen BIL-T-celler i blodet. Men BIL-T-celler som består av upp till 65% av djurens totala T-cell befolkningen i djur som fått vaccinet.

RELATERAT: AACR: Efter blod cancer framgångar, BIL-T behandlingar se inbrytningar för solid cancer

Den tvådelade elimineras sådana tumörer som glioblastom, bröstcancer och melanom i 60% av de möss, medan solo BIL-T behandlingar som produceras ingen effekt på dessa tumörer, rapporterar teamet.

De djur som uppnås tumör av krigsmateriel var sedan åter utmanas med tumörceller. Tumörceller som var identiska med de ursprungliga försvunnit. Nästa, forskarna injicerade något olika tumör-celler, som inte uttrycka det antigen som ursprungligen utvecklats av BIL-T-celler, och de tumör celler elimineras, liksom.

“Det är en annan spännande aspekt av denna strategi,” Irvine sagt. “Du måste ha T-celler som angriper många olika antigener för att lyckas, för om du har en BIL-T-cell som ser endast en antigen, då tumören har bara att mutera att man antigen för att undkomma immunförsvarets attack. Om behandling inducerar nya T-cell grundning, denna typ av flykt mekanism blir mycket svårare.”

RELATERAT: Elicio Behandlingsmetoder som syftar till att smyga cancervaccin i lymfknutorna, med $30M till lanseringen

Entusiasm är virvlande runt tanken på att med hjälp av en kraftfull BIL-T-celler för att behandla solida tumörer. Forskare vid La Jolla Institut för Immunologi fann att ta bort en familj av proteiner som kallas Nr4a transkriptionsfaktorer kan föryngra BIL-T-celler som har vuxit utmattad i tumörens mikromiljö. En annan grupp forskare från MIT och Boston Children ‘ s Hospital nyligen sökte inspiration från alpackor och byggd BIL-T-celler som kan känna igen vissa proteiner som skyddar tumörer.

MIT-teamet teknik har licensierats till Elicio Therapeutics, som tog 30 miljoner dollar för att hjälpa till att finansiera sina första studier på människa under första halvan av 2020. “Det finns egentligen inga hinder för att göra detta hos patienter ganska snart, eftersom om vi tar en BIL-T-cell och göra en godtycklig peptid-ligand för det, så vi behöver inte byta BIL-T-celler,” Irvine sade i ett uttalande. “Jag är hoppfull om att på ett eller annat sätt kan detta få testas på patienter i det närmaste ett till två år.”