Øke BIL-T for å behandle solide svulster med en vaksine

0
22

Terapeutiske kreftvaksiner er utformet for å lede en person egne immunceller mot svulster. Hva om vi kunne bruke som tilnærming til prime BIL-T-celler, slik at disse konstruert T-celler—som nå bare er i stand til å takle blod kreft—kunne arbeide mot solide svulster? Massachusetts Institute of Technology forskere gjorde nettopp det i mus.

Ved hjelp av en vaksine som super-avgifter BIL-Ts i lymfeknuter, en MIT-team fant at de kunne eliminere solid svulster i 60% av mus. Etter at dyrene også ryddet re-injiseres tumor celler. Funnene ble publisert i Science.

BIL-T-celle terapi bruke pasientens egne T-Celler og en chimeric antigen-reseptor (BIL) for å målrette mot kreft celler. Forskerne tror en grunn til at BIL-Ts ikke fungerer godt for solide svulster er at de kreftformer danne et fiendtlig miljø rundt dem som undertrykker T-celler. MIT team overvant denne hindringen ved å stimulere BIL-T-celler i lymfeknutene, store områder av immunceller.

“Vår hypotese var at hvis du styrket de T-cellene gjennom BILEN sin reseptor i lymfeknute, ville de motta riktig sett av priming holdepunkter for å gjøre dem mer funksjonelle, slik at de vil være motstandsdyktig mot avslutning, og vil fortsatt fungere når de kom inn i svulsten,” Darrell Irvine, studien senior forfatter, sa i en uttalelse.

Irvine er laget tidligere utviklet en metode som gir vaksiner er laget av viral eller bakteriell antigener direkte til lymfeknuter, og dermed fremprovosere et sterkere immunforsvar. Vaksinen er knyttet til en lipid hale som bindes til albumin, et protein som finnes i blodet. Fordi albumin akkumuleres i lymfeknuter, det gjør vaksinen til hitchhike immun organ.

For å bygge den nye vaksinen, teamet brukte et antigen som stimulerer BIL-T-celler. Antigenet kan være enten samme svulst antigen å være målrettet av T-celler, eller en tilfeldig molekyl som forskerne har valgt.

Vaksiner dramatisk økt BIL-T-celle bestander i mus, fant forskerne. Mus som er gitt om 50,000 BIL-T-celler sans vaksinen viste nesten ingen BIL-T-celler i blodet. Men BIL-T-celler består opptil 65% av dyrene’ total T celle befolkningen i dyr som fikk vaksinen.

RELATERT: AACR: Etter blod kreft suksesser, BIL-T behandlinger se innhugg for solid kreft

De to-pronged eliminert slike svulster som glioblastoma, bryst og melanom i 60% av mus, mens solo BIL-T behandlinger produsert ingen effekt på de svulster, team rapportert.

Dyrene som oppnås svulst klarering ble deretter re-utfordret med tumor celler. Tumor celler som var identisk med den opprinnelige forsvant. Neste, forskerne sprøytet litt annen tumor celler, som ikke uttrykke antigen opprinnelig rettet av BIL-T-celler, og de tumor celler ble eliminert, så vel.

“Det er et annet spennende aspekt av denne strategien,” Irvine sa. “Du må ha T-celler angriper mange forskjellige antigener for å lykkes, fordi hvis du har en BIL-T-celle som ser bare et antigen, så svulsten har bare å mutere som et antigen å flykte immun angrep. Hvis behandlingen induserer nye T-celle-priming, denne typen av escape mekanismen blir mye vanskeligere.”

RELATERT: Elicio Therapeutics har som mål å snike kreftvaksiner i lymfeknuter, med $30 for å starte

Entusiasme er virvler rundt ideen om å bruke kraftig BIL-T-celler til å behandle solide svulster. Forskere ved La Jolla Institutt for Immunologi funnet det å fjerne en familie av proteiner som kalles Nr4a transkripsjon faktorer som kan forynge BIL-T-celler som har vokst opp i svulsten microenvironment. Et team av forskere fra MIT og Boston Children ‘ s Hospital nylig søkt inspirasjon fra alpakka og bygget BIL-T-celler som kan gjenkjenne visse proteiner som beskytter svulster.

MIT team er teknologi som har vært lisensiert til Elicio Therapeutics, som innbrakte $30 millioner kroner til å finansiere sin første menneskelige studier i første halvdel av 2020. “Det er egentlig ingen hindring for å gjøre dette i pasienter ganske snart, fordi hvis vi tar en BIL-T-celle og gjøre en vilkårlig peptid ligand for det, så vi ikke trenger å endre BIL-T-celler,” Irvine sagt i uttalelsen. “Jeg håper at en eller annen måte dette kan få testet hos pasienter i de neste ett til to år.”