Tiaki anställer Bruhn som VD för Alzheimers läkemedel tryck

0
23

Tiaki Therapeutics har utsett Suzanne Bruhn som VD. Bruhn, en seriell biotech VD, anländer till Tiaki strax efter Alzheimers sjukdom start ingått ett samarbete med Eisai.

Demens Upptäckt Fund (DDF), en investering fordonet backas upp av sju stora biopharma företag, som bildas och frö Tiaki att stödja insatser för att identifiera modulatorer av mikrogliacellernas funktion. Tiaki tycker inriktning mikroglia, immuna celler som finns i hjärnan, vilket kan leda till sjukdomsmodifierande behandlingar för en rad neuroinflammatoriska villkor, till att börja med Alzheimers sjukdom.

Barbara Tate, chief strategy officer på DDF-medel, guidade Tiaki genom sina tidiga år som tillförordnad VD men har nu klivit åt sidan för att låta Bruhn ta över som permanent ledare av neuroinflammation start. Ledarskap för förändring kommer som Tiaki ser ut att bygga på sin tidiga forskning.

“Sue’ s utnämning kommer på en spännande tid för Tiaki, som vi startar företag i läkemedelsutveckling grundar sig på mål som härrör från sin systembiologi-plattform, som” DDF VD Angus Grant sade i ett uttalande.

Bruhn sågs senast ledande Proclara Biovetenskaper, en neurodegenerativ sjukdom biotech med läkemedel mot Alzheimers och amyloidos i tidig fas i klinisk utveckling. Den nya Tiaki VD tillbringade 18 månader i Proclara innan lugnt att ersättas med Chief Scientific Officer Richard Fisher förra året.

Innan man tar upp Proclara inlägg, Bruhn tjänstgjort som VD för Promedior för flera år, som avgår strax efter att Bristol-Myers Squibb betalade $150 miljoner euro för en option att förvärva fibrotiska sjukdom biotech.

Bruhn landade VD roller på styrkan av hennes arbete på Transkaryotic Terapier, som följer av ett förvärv under 2005, Shire. Under sin tid på de företag, Bruhn var inblandad i utvecklingen av sällsynta sjukdomar kandidater inklusive Replagal och Vipriv, godkända behandlingar för Fabrys och Gaucher sjukdomar, respektive.