NASH-knyttet genet funnet kunne inspirere nye legemidler til behandling av leverskade

0
35

Sykdommen alkoholisk steatohepatitis (NASH) er en vanlig årsak til skade leveren, noe som gjør den til en av de mest ettertraktede mål i drug discovery. Et forskerteam ledet av Translasjonsforskning Genomics Research Institute (TGen) håper på en ny oppdagelse av et gen som driver sykdom vil akselerere søk etter behandling.

Teamet fant at økt aktivitet av genet AEBP1 er forbundet med alvorlig lever-fibrose i NASH pasienter. AEBP1 regulerer uttrykk av minst ni andre gener som tidligere har blitt knyttet til fibrose, forskerne rapportert i studien, publisert i tidsskriftet PLoS One.

RELATERT: ADA: Boehringer griper Yuhan er NASH-prospektet i $870M biobucks tilbyr

TGen, som er en filial av City of Hope, jobbet med forskere ved Temple University og Geisinger Fedme Institute å studere genuttrykk i prøver tatt fra NASH pasienter med alvorlig lever-fibrose. De fant at AEBP1 uttrykk ble trappet opp i løpet av aktiveringen av leverens “stellate” celler, som spiller en viktig rolle i fibrose.

Forskerne oppdaget også at noen fedme-relaterte styrker ses ofte hos pasienter med alkoholisk fatty leversykdom kan øke AEBP1 uttrykk. De inkluderer sukker og palmitate, som er en fettsyre som er rikt på bearbeidet mat.

Faktisk, når de utsettes humane leverceller til fruktose i laboratoriet, AEBP1 uttrykk doblet. Og når de kombineres med fruktose palmitate, det gikk opp med 56-brett, de er rapportert.

Potensielle NASH behandlinger har trommet opp store investor interesse for sent. I juli, Boehringer Ingelheim lisensiert en investigational NASH behandling fra Yuhan i en avtale som var verdt $40 millioner up-front og opp til $830 millioner kroner i mulig milepælsbetalinger. Stoffet mål GLP-1 og leveren hormon FGF21. NGM Biopharmaceuticals arbeider med Merck på et medikament som aktiverer β-Klotho/FGFR1c reseptor kompleks.

Men det har vært nok av floppene i NASH arena, også. I Mars, Conatus Pharmaceuticals sagt sitt Novartis-samarbeidet prospektet, emricasan, ikke klarte å stable opp til en placebo i en fase 2b rettssaken. En måned senere, i Gilead sa NASH sin kandidat, selonsertib, utført dårlig i en fase 3 studie i NASH pasienter med avansert fibrose.

“Gitt den sterke koblingen mellom fibrose og risiko av leveren-relatert dødelighet, arbeidet med å identifisere og karakterisere de spesifikke mekanismene som bidrar til å [fatty leversykdom] progresjon er avgjørende for utvikling av effektive terapeutiske og forebyggende strategier,” sa Johanna DiStefano, Ph. D., leder av Diabetes og Fibrotic Sykdom Enhet på TGen, i en uttalelse.

Fordi AEBP1 er assosiert med utbruddet av alvorlig lever fibrose i NASH, kan det være et godt mål for narkotika med sikte på forebygging, lagt studien er hovedforfatter, Glenn Gerhard, M. D., leder for medisinsk genetikk og molekylær biokjemi på Lewis Katz School of Medicine ved Temple University.