Boehringer, MD Anderson bygge ut ” virtuelle R&D center for cancer research

0
35

Tysk pharma Boehringer Ingelheim og University of Texas MD Anderson Cancer Center har gått sammen om å lage en ny “virtuell” R&D-huben slik at paret kan virke på kreft narkotika.

Den såkalte Virtual Research and Development Center vil se eksperimentelle fordøyelsessystemet og lunge kreft terapier ut av Boehringer ‘ s pipeline kombinert med stoff-utvikling evner ved MD Anderson.

Til å begynne med, center vil se på KRAS vei-hemmere og en STI-R2-antistoff (med potensial til å forårsake kreft celle død) fra Boehringer som det ser ut til å gjøre dypere fremskritt ut av sin rørledning.

Senteret vil også muliggjøre effektiv deling av data og analyse mellom organisasjoner,” paret sa i en uttalelse.

“Vi kunne ikke ha valgt en bedre partner med alle sin forskning, translasjonsforskning og klinisk kompetanse i lunge og gastrointestinal kreft. Sammen håper vi å forvandle behandling landskap for disse sykdommene ved å deres bakenforliggende årsaker og drivere, som så langt har vært unnvikende, utforske nye og smarte måter å drepe kreft celler,” forklarte Dr. Victoria Zazulina, corporate vice president og global head of oncology medisin ved Boehringer.

“Våre innovative onkologi rørledning kombinert med sterke partnerskap som dette vil bidra til å rakne kompleksiteten av disse sykdommene, og å bringe innovative løsninger til mennesker med ulike typer kreft.”

RELATERT: Boehringer kjøper opp kreft vaksine-spiller, øyne onkologi combo strategi

Boehringer kom inn i onkologi spillet for noen år tilbake med godkjenning av de lungekreft med Giotrif og har siden vært opptatt penning en serie av pacts på innsiden og utsiden av onkologi å øke arbeid på sin rørledning.

Dette inkluderer siste tilbud med Sveitsiske kreft vaksine biotech Amal Therapeutics, som det kjøpte bare siste måneden, og i slutten av siste året er det også innsatt en $300 millioner tilbyr med Epizyme for forskning i to tidligere uadressert regulatorer av gener som er knyttet til kreft.

“I MD Anderson, vi er forpliktet til en enkelt mål om å få slutt kreft,” lagt Tim Heffernan, Ph. D., direktør for TREKKRAFT ved MD Anderson. “Vi ser frem til å jobbe med Boehringer Ingelheim å fremme sine innovative rørledning av kreft medisiner. Våre Therapeutics Discovery laget er godt rustet til å gjennomføre virkningsfulle translational research, og dette samarbeidet vil gi oss mulighet til mer raskt forhånd sårt tiltrengte nye behandlingsformer for pasientene.”