Boehringer, MD Anderson uit te bouwen ‘virtuele R&D-centrum’ voor het onderzoek naar kanker

0
32

Duitse farma Boehringer Ingelheim en De Universiteit van Texas MD Anderson Cancer Center hebben de krachten gebundeld om een nieuwe “virtuele” R&D hub zodat het paar kan werken op kanker medicijnen.

De zogenaamde Virtuele Centrum voor Onderzoek en Ontwikkeling zal zien experimentele maag-en longkanker therapieën uit van Boehringer pijplijn in combinatie met de drug-ontwikkeling van mogelijkheden in het MD Anderson.

Om te beginnen, het centrum zal kijken naar KRAS pad-remmers en een SPOOR-R2 antilichaam (met de mogelijkheid om selectief kanker veroorzaken celdood) van Boehringer als het lijkt om dieper vooruitgang van de pijplijn.

Het centrum zal ook “zorgen voor een effectieve uitwisseling van gegevens en de analyse tussen de organisaties,” zei het paar in een verklaring.

“We kunnen het niet hebben gekozen voor een betere partner zijn voor al haar onderzoek, translationele en klinische expertise in de longen en het maag-darmstelsel vormen van kanker. Samen hopen wij transformeren de behandeling landschap voor deze ziekten door het aanpakken van hun oorzaken, die tot dusver bleef ongrijpbaar, het verkennen van nieuwe en slimme manieren van het doden van kankercellen,” verklaarde Dr. Victoria Zazulina, corporate vice president en global head van oncologische geneesmiddel bij Boehringer.

“Onze innovatieve oncologie pijpleiding in combinatie met een sterke partnerschappen zoals deze zal bijdragen tot het ontrafelen van de complexiteit van deze ziekten en het brengen van innovatieve oplossingen voor mensen met uiteenlopende soorten kanker.”

GERELATEERD: Boehringer koopt kanker vaccin-speler, ogen oncologie combo strategie

Boehringer kwam in de oncologie spel een paar jaar terug met de goedkeuring van de longkanker med Giotrif en is sindsdien druk bezig geweest met het opsluiten van een reeks van overeenkomsten binnen en buiten de oncologie te stimuleren met het werk aan de leiding.

Dit omvat recente aanbiedingen met Zwitserse kanker vaccin biotech Amal Therapeutics, die het kocht vorige maand, en eind vorig jaar ook geïnkte een $300 miljoen deal met Epizyme voor het onderzoek naar de twee eerder ongeadresseerde toezichthouders van genen gekoppeld aan kanker.

“Binnen het MD Anderson, wij zijn begaan met een uniek doel van het einde van de kanker”, voegde Tim Heffernan, D. Ph., uitvoerend directeur van TRACTIE bij MD Anderson. “We kijken uit naar de samenwerking met Boehringer Ingelheim om hun innovatieve pijplijn van kanker geneesmiddelen. Onze Therapieën Ontdekking team klaar om gedrag te verwerken translationeel onderzoek, en deze samenwerking zal ons in staat stellen om op een snelle vooraf broodnodige nieuwe therapieën voor patiënten.”