Het stoppen van de verspreiding van kanker aan de alvleesklier

0
37

Alvleesklierkanker is een van de zwaarste vormen van de ziekte te behandelen, omdat het veroorzaakt vaak geen symptomen totdat het zich heeft verspreid buiten de alvleesklier. Nu, een team onder leiding van de Garvan Institute of Medical Research in Australië heeft ontdekt dat er een methode waarbij de alvleesklier kankercellen verspreiden en beschermen zij zich tegen chemotherapie—een bevinding die kan zorgen voor een nieuwe tweeledige benadering voor de behandeling van de ziekte, zeiden ze.

De onderzoekers ontdekten dat sommige van de pancreas tumoren overproductie van perlecan, een soort eiwit dat helpt kankercellen veranderen de “cellulaire matrix”—het weefsel dat houdt tumoren samen. Dat het verbouwen van de tumor in de omgeving kunt kankercellen te reizen naar andere delen van het lichaam. De perlecan lijkt ook de cellen beschermen tegen chemotherapie.

Het team verlaagde niveaus van perlecan in muis-modellen van alvleesklierkanker en zagen een daling in de verspreiding van de kanker en een verbetering van de respons op chemotherapie. Zij rapporteerden hun bevindingen in het tijdschrift Nature Communications.

GERELATEERD: de Behandeling van alvleesklierkanker door honger tumor cellen

De Garvan-led team aan de slag met voorbeelden van matrix-weefsel van zowel gemetastaseerd en nonmetastatic pancreas tumoren in muizen. Toen zij gewonnen cellen genoemd fibrobasts, die produceren veel van de matrix, van beide soorten tumoren en gemengde ze met de kankercellen. Ze ontdekt dat als ze toegevoegd fibroblasten van gemetastaseerde tumoren van de pancreas kanker cellen van nonmetastatic tumoren, de tumoren die niet te verspreiden voordat gestart om uit te breken van de matrix en reizen.

“Onze resultaten suggereren dat sommige van de pancreas kanker cellen kunnen ‘opvoeden’ van de fibroblasten in en rond de tumor,” zei hoofdauteur Claire Vennin, D. Ph., nu een postdoctoral research fellow verbonden aan het Nederlands Kanker Instituut, in een verklaring. “Dit laat de fibroblasten te verbouwen, de matrix en de interactie met andere, minder agressieve kanker cellen op een manier die ondersteunt de kankercellen het vermogen om zich te verspreiden.”

De bevinding, Vennin toegevoegd, stelt een strategie van het remmen van de fibroblasten van agressieve tumoren van de pancreas eerste, dan met chemotherapie.

Een aantal combinatie strategieën worden nagestreefd voor de behandeling van alvleesklierkanker, maar er zijn enkele opvallende tekortkomingen van de laat. Vorige maand, Boston Biomedische aangekondigd dat het gestopt er een fase 3 trial van de experimentele drug napabucasin naast twee chemotherapie drugs te wijten aan een gebrek aan doeltreffendheid, bijvoorbeeld.

GlaxoSmithKline is de hoop zijn experimentele RIP1 remmer grafiek positieve resultaten in de pancreas kanker als onderdeel van een combinatie met Merck ‘ s immuno-oncologie blockbuster Keytruda. Het bedrijf is begonnen met een fase 1/2 proef eind vorig jaar na het laten zien dat in de muizen, de combo verdubbelden de activering van de zogenaamde killer T-cellen—immuun cellen die doel de kankercellen. GSK is het werven van patiënten met een pancreas-ductaal adenocarcinoom voor de proef.

De Garvan-led research team gebruikt gen bewerken te verminderen niveaus van perlecan in muis-modellen en live-imaging functies voor het bijhouden van de individuele kankercellen. Dat konden ze bekijken in real-time de vertraging in de verspreiding van de kankercellen, alsmede de verbetering in hun reactie op de chemotherapie.

Vennin en haar collega ‘ s geloven dat het mogelijk zal zijn om het identificeren van de genetische veranderingen in de pancreas tumoren die ervoor zorgen dat ze worden agressief, dan tot doel te onderzoeken bij patiënten met perlecan-het verminderen van de therapieën. Een dergelijke strategie zou kunnen maken hen “meer vatbaar zijn voor ons momenteel goedgekeurde behandelingen, die aanzienlijk zou veranderen hoe we omgaan met deze agressieve kanker”, zei ze.