Boehringer, MD Anderson bygga ut ” virtuella R&D center för cancerforskning

0
33

Tyska pharma Boehringer Ingelheim och University of Texas MD Anderson Cancer Center har gått samman för att skapa en ny “virtuell” R&D-hub så paret kan arbeta med läkemedel mot cancer.

Den så kallade Virtuella Forskning och Utveckling i Centrum kommer att se experimentella mag-och lungcancer behandlingar av Boehringer pipeline i kombination med drog-och utvecklingsmöjligheter vid MD Anderson.

För att starta, centrum kommer att se ut i KRAS väg-hämmare och en TRAIL-R2-antikropp (med potential att selektivt ge upphov till cancer cell död) från Boehringer som det ser ut att göra djupare förskott ur sin pipeline.

Centret kommer också att “möjliggöra en effektiv delning av data och analys mellan organisationer,” paret sade i ett uttalande.

“Vi kunde inte ha valt en bättre partner med alla dess forskning, translationell och klinisk kompetens i lung-och gastrointestinal cancer. Tillsammans hoppas vi kunna förändra behandling landskap för dessa sjukdomar genom att ta itu med de bakomliggande orsakerna och drivkrafterna har hittills varit svårfångade, att utforska nya och smarta sätt att döda cancerceller,” förklaras Dr. Victoria Zazulina, corporate vice president och global chef för onkologi medicin vid Boehringer.

“Våra innovativa onkologi i kombination med starka partnerskap som detta kommer att bidra till att reda ut komplexiteten i dessa sjukdomar och ta fram innovativa lösningar för personer med olika typer av cancer.”

RELATERAT: Boehringer köper upp cancer vaccin-spelare, ögon onkologi combo strategi

Boehringer kom in i onkologi spelet ett par år tillbaka med godkännande av sin lungcancer med Giotrif och har sedan dess varit upptagen penning en serie av pakter inom och utanför cancerområdet för att stärka arbetet på sin pipeline.

Detta inkluderar de senaste erbjudanden med Schweiziska cancer vaccin biotech Amal Therapeutics, som man köpte förra månaden, och i slutet av förra året har det också inked en $300 miljoner itu med Epizyme för forskning i två tidigare oadresserad regulatorer av gener kopplade till cancer.

“Inom MD Anderson, vi är fast beslutna att en enda målet att stoppa cancer”, tillade Tim Heffernan, Ph D., verkställande direktör för TRAKTION vid MD Anderson. “Vi ser fram emot att arbeta med Boehringer Ingelheim för att främja sin innovativa utveckling av cancerläkemedel. Våra Behandlingsmetoder Discovery team är väl rustat för att genomföra effektfulla translationell forskning, och detta partnerskap gör det möjligt för oss att snabbare avancera välbehövliga nya behandlingar till patienter.”