Zeldin joins Immunovant als CMO maanden na Acceleron split

0
29

Immunovant heeft met de naam Robert Zeldin als chief medical officer. Zeldin, die het laatst heeft gewerkt als CMO van Acceleron Pharma, komt op Immunovant kort na het verplaatste haar leiden drug in fase 2 studies in twee indicaties.

De benoeming geeft de Immunovant toegang tot de ervaring en de vaardigheden van een leidinggevende die heeft senior klinische leidinggevende functies op een koppeling van biotechbedrijven. Zeldin toegetreden tot Acceleron als CMO in juni 2018, maar verliet het bedrijf in April de dag na gestopt met de ontwikkeling van systemische spier agent ACE-2494 in reactie op de ontdekking van de anti-drug-antilichamen in fase 1.

Acceleron ingehuurd Zeldin deels op de kracht van zijn werk bij Ablynx, waar hij werkte van 2015 tot en met 2018. Zeldin tijd als CMO van Ablynx betrekking op een periode waarin de biotech nam caplacizumab tot de late fase van de ontwikkeling en het in de wettelijke registraties. Die vooruitgang led Sanofi om een $4,8 miljard bod. Zeldin links Ablynx rond de tijd Sanofi de deal gesloten.

Eerder in zijn carrière, Zeldin vier jaar op Stallergenes, waar hij de leiding over de wereldwijde klinische ontwikkeling en heeft een langere stints bij Novartis en Merck. Zeldin begon zijn carrière in de industrie bij Merck in 1997, nadat hij er eerder al één jaar gewerkt als medisch officier bij de FDA ‘ s Center for Biologics Evaluation and Research.

Immunovant denkt dat het cv maakt Zeldin een goede pasvorm voor zijn behoeften.

“Robert heeft een indrukwekkende track record van het leveren van resultaten en het leiden van de klinische ontwikkeling van teams. Ik ben blij om hem te verwelkomen als wij nastreven studies van IMVT-1401 voor meerdere auto-immuunziekten,” Immunovant CEO Pete Salzmann zei in een verklaring.

IMVT-1401 is een anti-FcRn monoklonaal antilichaam dat Immunovant het moederbedrijf van Roivant Wetenschappen, pakte de rechten in de meeste belangrijke markten van HanAll Biofarma. Immunovant begon fase 2 onderzoek van de drug in myasthenia gravis en Graven’ ophthalmopathy eerder dit jaar.